Top cele mai bune carti romanesti. Afla acum de unde le poti cumpara. 0 3751

Una dintre cele mai mari plăceri ale vieții este deschiderea pentru prima oară a unei cărți bune, fără să o lasati jos pana cand o parcurgeti integral.

Daca cautati o lista cu top cele mai bune carti romanesti, fiindca cele cautate de dvs nu va atrag atentia, sau prietenii vostri v-au recomandat fel si fel de carti mai mult sau mai putin interesante, atunci acesta este locul unde trebuie sa fiti. Am cautat cele mai bune carti romanesti de la cele mai bune magazine din profilul acesta.

Top cele mai bune carti romanesti

 

Zenobia - Gellu Naum

Zenobia – Gellu Naum

„O carte neobisnuita, socanta, provocatoare, de factura singulara in literatura romana. Despre Gellu Naum, poetul extraordinar al avangardei romanesti, nu s-a scris niciodata cu atita competenta ca in Zenobia.” (Lucian Raicu)

„In afara de dicteul automat – caruia, de altminteri, suprarealistii nu i-au fost totdeauna credinciosi –, toate refuzurile, implinirile si idiosincraziile suprarealismului pot fi regasite in acest roman sau, daca prefera autorul, in acest Pohem de iubire care este Zenobia.” (Monica Lovinescu)

Vezi informatii despre carte


 

Solenoid - Mircea Cartarescu

Solenoid – Mircea Cartarescu

„Vreau sa scriu o dare de seama despre anomaliile mele. In viata mea obscura, in afara oricarei istorii, si pe care doar o istorie a literaturii ar fi putut-o fixa in taxinomiile ei, s-au intamplat lucruri care nu se intampla, nici in viata si nici in carti. As fi putut scrie despre ele romane, dar romanul tulbura si ambiguizeaza sensul faptelor. As putea sa le pastrez pentru mine, cum le-am tinut pana acum, si sa ma gandesc la ele pana-mi crapa capul in fiecare seara in care stau ghemuit sub patura, pe cand afara ploaia izbeste furios in geamuri. Dar nu mai vreau sa le pastrez doar pentru mine.

Vezi informatii despre carte


 

Parabolele lui Iisus. Adevarul ca poveste ed.2017 - Andrei Plesu

Parabolele lui Iisus. Adevarul ca poveste ed.2017 – Andrei Plesu

Premiul special al Uniunii Scriitorilor din Romania pe anul 2012

Si El le-a zis: Voua va este dat sa cunoasteti tainele imparatiei lui Dumnezeu, dar celor din afara toate li se fac in parabole. (Marcu)

Exista intrebari carora li se poate raspunde prompt si pertinent. De la cele ale experientei curente (Ce numar porti la pantofi?), pana la cele ale expertizei stiintifice (Ce este legea gravitatiei?).
Vezi informatii despre carte


 

Cum mi-am petrecut vacanta de vara

Cum mi-am petrecut vacanta de vara – T. O. Bobe

„Una dintre cele mai profunde, mai bine scrise şi mai pline de umor cărţi de care am avut parte în ultimii ani. Romanul este o neaşteptată poetică a vulnerabilităţii, scrisă din perspectiva unui copil de 10 ani, fără recursul la psihologie, fără asezonări socio­logice şi, mai ales, fără inutile moralisme.“ (Simona SORA)

„Dacă psihoterapeuţii definesc creati­vitatea drept capacitatea de a face asociaţii relaxate între elemente care la prima vedere nu au legătură unul cu altul sau drept schizofrenie bine temperată, cum s-ar putea numi un scriitor de compuneri? Permiteţi-mi să mă recomand, deşi afon, compozitor.“ (T. O. BOBE)
Vezi informatii despre carte


 

Cartile care ne-au facut oameni - Dan C. Mihailescu

Cartile care ne-au facut oameni – Dan C. Mihailescu

De cand sunt «Omul care aduce cartea», am fost intrebat, in repetate randuri si in cele mai variate contexte, «care sunt cartile de capatai ale unui om adevarat», ba chiar somat sa dau zece, douazeci de titluri de lecturi formatoare.
Ce-ar fi, mi-am zis, sa adunam zece, douazeci de personalitati culturale din Romania de azi – fiecare fiind, in domeniul sau, o energie benefic-iradianta, de mult recunoscuta public – care sa-si marturiseasca revelatiile citirii fermecator-terapeutice?

Vezi informatii despre carte


 

Orgolii - Augustin Buzura

Orgolii – Augustin Buzura

Orgolii este cartea confruntarii dintre spiritul primar si spiritualitate, dintre primitivism si inteligenta autentica, superioara, dintre instinctivitate si ratiune. Savantul Ion Cristian si anonimul delator sunt termenii limita ai acestui roman, care pune, cu o vigoare deosebita, problema afirmarii spiritualitatii ca valoare decisiv umana. (…) Un roman in care forta morala se opune moralei fortei, iar spiritualitatea intra inevitabil in conflict cu instinctele.- Mircea Iorgulescu

Vezi informatii despre carte


 

Despre ingeri - Andrei Plesu

Despre ingeri – Andrei Plesu

„S-a spus mereu că îngerii sunt «dublul» ceresc al omului. Suntem mereu însoţiţi de «modelul» nostru, de portretul nostru îmbunătăţit. Și suntem – sau, în orice caz, ar fi bine să fim – într-un dialog permanent cu posibilul acestui portret. Îngerul oferă fiecăruia din actele noastre reperul epurei lui, adică desenul lui ideal. Lângă fiecare «este», îngerul aşază un «cum ar trebui să fie». El conjugă neobosit, la optativ, curgerea vieţii noastre, aşa cum am face-o noi înşine dacă am fi în condiţia lui.“ (Andrei PLEȘU)
Vezi informatii despre carte


 

Arca Lui Noe - Nicolae Manlolescu

Arca Lui Noe – Nicolae Manlolescu

“Am incercat sa ofer in ‘Arca Lui Noe’ un tablou tipologic si istoric al romanului romanesc. M-am aflat prins tot timpul intre constiinta imposibilitatii unui adevarat sistem si constiinta necesitatii lui. Nu cu ajutorul vreunui aparat elaborat. Principiile si sistemele se potrivesc poate altor forme de arta, dare le nu pot fi aplcate aici.’ Cea de-a doua o gasim in ‘Teoria romanului’ lui Georg Lukacs: ‘totalitatea romanului nu se poate exprima sistematic decat la nivel abstract.’

Vezi informatii despre carte


 

De ce iubim femeile - Mircea Cartarescu

De ce iubim femeile – Mircea Cartarescu

E limpede ca si adultii au nevoie de povesti. Numai ca zanele lor si-au scurtat rochiile, si-au taiat parul care le ajungea candva la calcaie si au invatat sa fie femei, ceea ce e mult mai complicat si mai periculos decat meseria de zana.
Un manunchi de istorii cu femei asadar, spuse simplu, captivant, de un povestas a carui viata seamana ca doua picaturi de roua cu a lui Mircea Cartarescu. In fiecare poveste e un sambure de neobisnuit care sta ascuns in carnea obisnuitului, in „ordinar” o samanta de extraordinar care da rod epic.
Vezi informatii despre carte


 

Viata lui Kostas Venetis - Octavian Soviany

Viata lui Kostas Venetis – Octavian Soviany

Premiul Radio Romania Cultural, la sectiunea „Proza”, editia 2012
Nominalizare la Premiile revistei Observator cultural
Nominalizare la Premiul Cartea anului 2011
„Cind pacatosul are revelatia sacrului, nimic si nimeni nu-l mai pot intoarce. Cam asa e si cu scriitorul: o sa va lingeti pe degete cu limba romana a lui Octavian Soviany, curgatoare, spumoasa, arhaica si nervoasa, o sa chefuiti si o sa suferiti odata cu personajele lui retro si cu pasiunile lor sfisietoare in cel mai savuros roman de epoca din literatura romana recenta.” (Alexandru Matei)

Vezi informatii despre carte


Magazine online cu top cele mai bune carti romanesti

 

Carti romanesti eMAG

eMAG

Echipamente și componente IT, electronice, electrocasnice, articole de îngrijire personală


 

Carti romanesti Elefant

Elefant

Parfumuri, carti, ceasuri, ingrijire personala


 

Carti romanesti Okian

Okian

Carti fantasy, thriller, suspans, SF, politiste, de aventuri


 

Carti romanesti Libris

Libris

Carti fantasy, thriller, suspans, SF, politiste, de aventuri


 

Carti romanesti Carturesti

Carturesti

Carti fantasy, thriller, suspans, SF, politiste, de aventuri


 

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Numele meu este Vulpoiu Cristina și sunt pasionata de fashion si tehnologie. Imi place sa fac shopping, imi place sa calatoresc si imi place in special sa ajut oamenii sa gaseasca cele mai bune oferte din online.

 

Email: cristina@cutiamica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.