Cum alegi cea mai bună ladă frigorifică auto? 0 8325

Deja temperaturile afară s-au încălzit considerabil, ceea ce înseamnă că tot mai multe persoane sunt în căutarea zonelor de grătar în timpul weekendului. Și cum să mergi la grătar fără să ai cu tine un bax de bere rece? Dar cum poți păstra temperatura acestei licori magice scăzută atunci când locul de camping se află la peste 50 km distanță de casă? Folosindu-te de o ladă frigorifică auto, bineînțeles.

Deoarece de acum încolo se pare că va fi tot mai cald, ne-am hotărât ca în acest articol să îți prezentăm cum să alegi cea mai bună ladă frigorifică auto și la ce să te uiți înainte de a-ți comanda unul dintre modelele existente în magazine. Așa că citește în continuare, pentru a afla totul despre aceste dispozitive atât de importante în excursiile tale.

Principiul de funcționare

lada frigorifica

Spre deosebire de o ladă frigorifică portabilă standard, cea auto reprezintă cumva următorul nivel. Aceasta nu va mai avea nevoie de acele pastile de răcire, care ocupă suficient de mult spațiu, dar fără de care, lăzile standard ar fi inutile. Modelele analizate aici vin în general cu un sistem dublu de alimentare, putând fi conectat atât la priză standard, de 220 V, cât și la cea de la mașină, de 12 V.

Prin intermediul curentului electric, temperatura scăzută este păstrată mai mult timp și nu va mai fi nevoie să îți procuri un agent de răcire. Cu alte cuvinte, lada devine un minifrigider. Astfel că volumul ei poate fi utilizat la maximum, iar alimentele se vor menține reci pentru o perioadă mai îndelungată.
 

Capacitatea lăzii frigorifice

Desigur că primul aspect la care va trebui să fii atent înainte de alegerea unui model este volumul acestuia. Așadar, în funcție de necesitățile tale, vei avea la dispoziție de la minifrigidere portabile de 4 l, la lăzi frigorifice auto cu capacitate de stocare de 45 l. Decizia îți aparține și ține de numărul de prieteni pe care îi ai, dar și de cât de multe alimente vrei să iei cu tine.
 
capacitate lada frigorifica
 
Ideal ar fi ca niciodată să nu încarci cu mai multe kg decât este prevăzut în cartea tehnică, atât pentru o bună funcționare, cât și pentru a evita stricarea aparatelor.

Rezistența lăzii frigorifice

Ținând cont că lăzile auto sunt ceva mai scumpe decât variantele simple, este ușor de înțeles că toți cei care achiziționează astfel de modele doresc ca acestea să reziste cât mai mult timp cu putință. Cu toate că există și variante fabricate din fibră de sticlă, metal sau din lemn, cele mai multe vor fi din plastic. Dar chiar și așa, ai grijă ca plasticul să fie unul de calitate, ceva mai dur, care să reziste la umiditate, praf, soare etc.
 
rezistenta lazii frigorifice
 
Un alt aspect important ține de durabilitatea mânerului, pentru că de cele mai multe ori acesta este primul care cedează. Asigură-te că punctele lui de fixare sunt solide și că materialul din care vine construit mânerul este unul rezistent, dar suficient de flexibil, pentru a se putea îndoi fără să se rupă când încărcătura este ceva mai mare.

Mărimea lăzii frigorifice

 

Desigur că ideal pentru toți ar fi să achiziționăm cele mai mari lăzi frigorifice auto, în care să putem băga două baxuri de bere, micii, friptura și muștarul pentru grătar. Însă trebuie să luăm în calcul și mărimea cu care acestea vin și dacă vor încăpea în mașină sau în portbagaj. Totodată, ar fi bine să ținem cont și de faptul că vor trebui cărate de la apartamentul tău până în parcare, lucru care se poate dovedi ceva cam obositor.

Funcționalitatea lăzii frigorifice

Probabil cel mai important aspect pe care ar fi bine să îl iei în considerare este funcționalitatea. La urma urmei, degeaba optezi pentru un minifrigider mic, dacă nu vei putea introduce în el suficiente alimente, ori pentru unul prea mare, care să fie incredibil de greu de cărat atunci când este plin. Așadar gândește-te cam de ce volum ai avea nevoie și alege modelele în funcție de acesta.

Ținând cont de cele patru caracteristici ce au fost descrise în acest articol, cu siguranță vei opta pentru lada frigorifică auto perfectă pentru drumețiile tale. Chiar dacă mai sunt câteva aspecte de care ai putea ține cont, precum consumul de energie electrică sau puterea de răcire, acestea nu sunt nici pe departe la fel de importante precum cele amintite mai sus. Însă te vei putea folosi de ele atunci când celelalte particularități sunt asemănătoare și nu știi spre ce variantă să te îndrepți.

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Numele meu este Irina Ignătescu și sunt medic veterinar cu mai bine de cinci ani experiență atât cu animăluțele de companie, cât și cu creaturile puțin mai măricele, din ferme.

Cam de doi ani am început să scriu articole pentru diverse site-uri și bloguri. Dacă la început ele erau din domeniul meu de activitate, cu timpul mi-am extins puțin zonele de interes. În prezent vei putea citi articole scrise de mine despre lifestyle, wellbeing, diete, antrenamente de fitness (în timpul liber practic și bodybuilding, atunci când nu muncesc prea mult), tehnologie, biciclete și design interior.

Bineînțeles că această listă se modifică de la o lună la alta, în funcție de proiectele pe care le am, dorința mea fiind de o continuă dezvoltare.

Sper să îți placă felul în care scriu. Dacă nu, sunt deschisă la critici constructive, iar dorința personală este ca toți cititorii articolelor făcute de mine care doresc să îmi dea un sfat sau o idee, să o facă. Chiar voi ține cont de fiecare review în parte, pentru că doar așa putem evolua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.