Lentile de contact si ochelari. Scapa de astigmatism chiar acum 0 1178

Lentilele de contact sunt utilizate de ceva vreme, timp in care propietatile si design-ul lor au fost in permanenta imbunatatite. Acestea sunt utilizate pentru corecția vederii (miopie, hipermetropie, astigmatism, etc), cu scop terapeutic (folosite pentru protejarea irisului în urma unor intervenții chirurgicale) sau doar cu scop estetic, de exemplu pentru schimbarea culorii irisului.

Porti ochelari? În acest caz, este posibil să nu iti dai seama ce beneficii au lentilele de contact. Nicio problema, am facut un table de comparatie dintre ochelari si lentile de contact si te las pe tine sa te decizi daca merita sa faci schimbarea. Apropo unele persoane le poarta pe ambele!

 

Diferenta dintre lentilele de contact si ochelarii de vedere

Ochelari Lentile de contact
Distanța dintre ochi și lentilă creează uneori distorsiuni. Purtate direct pe ochi, pentru o viziune mai naturală.
Vizibilitate periferică (laterală) slabă. Întregul dvs. câmp vizual este în centrul atenției. Acest lucru este deosebit de important în sport și in trafic, în cazul în care aveți nevoie pentru a vedea cât mai mult în jurul dvs.
Vederea constantă a marginii ramei și a lentilei, precum și a reflecțiilor de pe partea din spate a lentilei. Cu lentile, nu ai obstacole enervante sau reflexii.
Greutate incomodă pe față și pe urechi. Necesitatea strângere sau altă ajustare periodica. Nu sunt grei, nu lasa urme si nu au rama enervanta care aluneca de pe nas constant.
Incetosarea lentilelor la schimbarea de temperatura. Lentilele de contact nu se aburesc.
Ochelarii uneori distrag atentia de la activitati pentru ca necesita o grija in plus. Nu distrag atentia de la nicio activitate.
Ochelari de soare la modă și ieftini, care nu au prescriptie, nu sunt o opțiune dacă purtați ochelari. Poti purta orice pereche de ochelari de soare peste lentilele de contact.
Ochelarii trebuie să se asorteze cu garderoba voastra. De exemplu, ramele mai putin casual nu se potrivesc asa bine cu tinuta de seara. Culorile pot fii exagerate. Lentilele de contact se potrivesc cu toata garderoba ta.
Ochelarii sunt greu de purtati pe timp de ploaie sau ninsoare Lentilele de contact nu acumuleaza apa sau zapada.

Asemanarile dintre lentilele de contact si ochelarii de vedere

Exista multe diferente pro si contra intre lentilele de contact si ochelarii de vedere traditionali, insa sunt si cateva puncta in comun:

 

Ambele necesită o curatare atenta

Ochelarii trebuie pulverizați și șterși de mai multe ori pe zi, în timp ce lentilele de contact necesită diferite grade de îngrijire, în funcție de tipul acestora. Lentilele de contact se curate foarte usor, deobicei in ambalaj o sa gasesti o lista cu reguli de curatare.

 

Ambele pot corecta astigmatismul.

Astigmatismul este o formă neregulată a corneei care distorsionează viziunea. Mulți oameni cred că doar ochelarii pot corecta astigmatismul, dar și lentilele de contact sunt foarte bune. Persoanele care aleg lentile terapeutice pentru corectarea astigmatismului aleg lentile de contact mai tari, deoarece își păstrează forma, păstrând astfel corecția vizuală corespunzătoare, mai bine decât lentilele moi sau estetice.

 

Ambele sunt accesibile.

Preturile atat la ochelari cat si la lentilele de contact sunt oarecum asemanatoare. Diferenta se simte la marca si la calitatea de executie a ramei, lentilei, respective la materialul utilizat pentru lentilele de contact.

 

Lentile de contact recomandate

 

 

Lentile de contact colorate cu scop estetic

 

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Cristina Vulpoiu
Numele meu este Vulpoiu Cristina și sunt pasionata de fashion si tehnologie. Imi place sa fac shopping, imi place sa calatoresc si imi place in special sa ajut oamenii sa gaseasca cele mai bune oferte din online.

 

Email: cristina@cutiamica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.