Cum să cumperi o mașină electrică pentru copii? 1 7399

Printre ideile de cadouri de 1 Iunie, ți-a trecut într-o zi prin gând să achiziționezi o mașină electrică copii. Deja aceste dispozitive nu mai sunt o noutate nici la noi în țară, numărul lor crescând de la o zi la alta. Din păcate, nu poți spune că domeniul este unul în legătură cu care te-ai informat, așa că nu știi exact ce și cum să alegi.

Din fericire pentru tine, acest ghid pe care te-ai apucat să îl citești a fost creat fix pentru persoane care sunt noi în ceea ce privește mașinuțe electrice copii. Aici vei găsi sfaturi utile și ce modele sunt ideale, în funcție de vârsta celui mic. Așadar, citește în continuare și vei știi cum să alegi un cadou pentru copii perfect.
 

Mașinuțe electrice copii cu vârste cuprinse între 1 și 2 ani

mașinuțe electrice copii

Copiii foarte mici încă își dezvoltă funcțiile motorii, așa că sunt mult mai vulnerabili în fața căzăturilor. Având în vedere aceste aspecte, este bine ca pentru intervalul de vârstă 1 – 2 anișori să te uiți după modele ce vin cu suporți laterali și lombari, care vor împiedica rostogolirea celui mic.

Cele mai multe mașinuțe electrice pentru copii de 1 – 2 ani nu vor avea pedale, putând fi controlate printr-un singur buton sau manetă de către cel mic. Vitezele atinse nu vor depăși 3.5 – 5 km/h și cel mai adesea vehiculele vor avea o telecomandă în dotare, cu ajutorul căreia părintele va putea prelua controlul atunci când este cazul.
 

Mașinuțe electrice copii cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani

mașinuțe electrice copii

De la vârsta de 3 anișori, mare parte a copiilor vor dezvolta funcțiile motorii și reflexele necesare pentru operarea unor motoare mai puternice. Din această cauză, multe mașini electrice pentru copii de 3 – 5 ani vor putea atinge viteze mai mari, de până la 10 m/h. Totodată, aceste modele tind să semene tot mai tare cu mașinile pentru adulți.

Variantele mai performante vor veni cu funcții suplimentare, printre care radio FM, sunete realistice ale motorului sau operare prin intermediul pedalelor – una pentru accelerație și alta pentru frână. În ceea ce privește puterea, vei putea alege între motoare ce încep de la 6 V (ce vor genera o viteză de 3 – 3.5 km/h) și care se duc până la 24 V (ce permit deplasarea cu 10 km/h).
 

Mașinuțe electrice copii cu vârste cuprinse între 5 și 8 ani

mașinuțe electrice copii
Începând cu 5 ani, copiii vor putea face față modelelor mai avansate de vehicule. Multe mașinuțe electrice pentru copii de 5 – 8 ani vor veni cu forme foarte asemănătoare cu unele dintre cele mai cunoscute branduri de mașini pentru adulți. Vor avea în dotare motoare de 24 V sau poate chiar mai mari și cu cel puțin două viteze, una pentru deplasarea spre înainte, iar una pentru marșarier.

Deja controlul parental începe să dispară, iar copiii vor putea manevra într-un mod independent aceste vehicule. Multe dintre modele vor fi suficient de versatile, încât să poată face față mai multor tipuri de terenuri, începând de la asfalt, până la gazon, nisip, pietriș, pământ etc.

Cu toate că în descrierea produselor există și mașinuțe electrice pentru copiii mai mari de 8 ani, ele sunt foarte asemănătoare cu cele prezentate anterior, așa că această categorie nu va fi tratată separat.

Desigur că pe lângă toate aceste detalii tehnice, principalul considerent de care trebuie să ții cont este părerea celui mic. Așadar, alege o mașină electrică copii care este pe gustul copilului tău, în felul acesta asigurându-te că îi cumperi un cadou de 1 Iunie perfect.

 

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Numele meu este Irina Ignătescu și sunt medic veterinar cu mai bine de cinci ani experiență atât cu animăluțele de companie, cât și cu creaturile puțin mai măricele, din ferme.

Cam de doi ani am început să scriu articole pentru diverse site-uri și bloguri. Dacă la început ele erau din domeniul meu de activitate, cu timpul mi-am extins puțin zonele de interes. În prezent vei putea citi articole scrise de mine despre lifestyle, wellbeing, diete, antrenamente de fitness (în timpul liber practic și bodybuilding, atunci când nu muncesc prea mult), tehnologie, biciclete și design interior.

Bineînțeles că această listă se modifică de la o lună la alta, în funcție de proiectele pe care le am, dorința mea fiind de o continuă dezvoltare.

Sper să îți placă felul în care scriu. Dacă nu, sunt deschisă la critici constructive, iar dorința personală este ca toți cititorii articolelor făcute de mine care doresc să îmi dea un sfat sau o idee, să o facă. Chiar voi ține cont de fiecare review în parte, pentru că doar așa putem evolua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.