Alegerea unui echipament fitness ideal pentru iarnă 0 6433

Alegerea unui echipament fitness ideal pentru iarnă

Acum, că perioada călduroasa s-a terminat, este timpul ca pasionații de sport să treacă la mișcare indoor. Știm că există și oameni care pot să alerge când afară sunt -10 grade Celsius, dar cei mai mulți dintre noi nu avem sistemul imunitar suficient de puternic încât să facem față temperaturilor din mijlocul iernii. Așadar, va trebui să ne achiziționăm echipament fitness și să începem să ne antrenăm acasă.

echipament fitness

Sigur, avem oricând la dispoziție și varianta de a merge la o sală de fitness, dar haide să presupunem că nu ne place atmosfera tipică cluburilor de forță sau că pur și simplu nu avem una în apropiere. Tocmai de aceea, ne-am gândit să prezentăm cam care ar fi componența unui echipament fitness ideal pentru cei ce vor să facă mișcare în timpul iernii, în confortul propriei case.

Set de gantere și/sau haltere

Printre cele mai importante componente ale unui echipament fitness sunt greutățile. Indiferent dacă preferi haltere, gantere simple sau Kettlebell, greutățile sunt esențiale în tonifierea mușchilor întregului organism. Mai multe detalii despre cum să alegi greutățile fitness vei putea citi aici.

Echipament fitness abdomen

Un abdomen bine lucrat, care iese în evidență, reprezintă apogeul pe care absolut orice persoană pasionată de sport vrea să îl atingă. Este dovada clară că individul în cauză nu doar că se antrenează cum trebuie, ci are și o dietă echilibrată și un stil de viață extrem de sănătos.

saltea de antrenament

Principalul echipament fitness abdomen pe care trebuie să îl ai în casă este o saltea de antrenament. Cu ajutorul ei vei putea face o mulțime de exerciții atât de utile în sculptarea mușchilor abdominali. Sfatul nostru este să mergi pe mâna unui model ceva mai scump și să nu alegi acele saltele din izopren ieftine, pe care te va durea spatele după numai câteva minute.

Bancă multifuncțională

Cu toate că nu este esențială, dar o bancă multifuncțională te va ajuta să îți targetezi anumite grupe de mușchi mult mai bine decât ai face-o dacă te-ai antrena fără ajutorul uneia. Ideal ar fi să optezi pentru modele care să îți permită fixarea planului de exercițiu la mai multe unghiuri, diferite între ele.

banca multifunctionala

Folosindu-te de banca multifuncțională pentru a-ți completa echipamentul fitness, vei reuși să îți exersezi mușchii abdominali, cei ai spatelui și picioarele grație unghiurilor diferite de înclinare ale acesteia.

O coardă elastică

Coarda elastică va fi foarte utilă pentru a te ajuta să faci exerciții cardio, chiar dacă nu dispui de un spațiu prea mare în apartamentul tău. Cu siguranță vei găsi 3 metri pătrați unde să poți sări coarda liniștită, fără să riști să dărâmi ceva.

coarda elastica

În plus, cu ajutorul ei vei putea face stretching mult mai bine, întinzându-ți mușchii post-antrenament.

Voință

De departe cel mai de preț „accesoriu” pe care un echipament fitness trebuie să îl conțină este voința. Iar aceasta nu poate fi cumpărată de nicăieri, ci trebuie „antrenată” în fiecare zi. Vei avea nevoie de o mare determinare să te dai jos din pat și să începi să faci exerciții. Nu va fi deloc ușor când vei vedea că toți prietenii tăi beau bere și mănâncă pizza, în timp ce tu te lupți singură cu un bol mare de salată.

Dar, dacă ai suficientă voință și ești determinată, folosindu-te de restul componentelor din echipamentul fitness care au fost prezentate aici, vei reuși să treci peste iarnă nu doar fără burtă, dar poate chiar și puțin mai tonifiată decât la începutul sezonului rece.

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Numele meu este Irina Ignătescu și sunt medic veterinar cu mai bine de cinci ani experiență atât cu animăluțele de companie, cât și cu creaturile puțin mai măricele, din ferme.

Cam de doi ani am început să scriu articole pentru diverse site-uri și bloguri. Dacă la început ele erau din domeniul meu de activitate, cu timpul mi-am extins puțin zonele de interes. În prezent vei putea citi articole scrise de mine despre lifestyle, wellbeing, diete, antrenamente de fitness (în timpul liber practic și bodybuilding, atunci când nu muncesc prea mult), tehnologie, biciclete și design interior.

Bineînțeles că această listă se modifică de la o lună la alta, în funcție de proiectele pe care le am, dorința mea fiind de o continuă dezvoltare.

Sper să îți placă felul în care scriu. Dacă nu, sunt deschisă la critici constructive, iar dorința personală este ca toți cititorii articolelor făcute de mine care doresc să îmi dea un sfat sau o idee, să o facă. Chiar voi ține cont de fiecare review în parte, pentru că doar așa putem evolua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.