Vrei să achiziționezi greutăți fitness? Iată ce trebuie să știi 1 8030

Din ce în ce mai multe persoane, sătule fiind de stilul de trai inactiv pe care l-au adoptat din cauza joburilor de zi cu zi, caută diverse activități care să le ajute să slăbească, să scape de stres și să le facă să se simtă mai bine. Dar cum nu tuturor ne surâde ideea de a intra într-o sală plină de persoane care țipă și transpiră lângă tine, nu ne rămâne decât să căutăm niște greutăți fitness pe care să le putem folosi liniștiți, în intimitatea propriei case.

Bodybuilding-ul a fost intens studiat în ultimii 50 de ani și este recunoscut drept unul dintre cele mai sănătoase sporturi pe care le putem practica. Printre beneficiile lui, vor fi enumerate:

  • Creșterea masei musculare, care duce la arderi mai rapide a caloriilor, deci la scăderea în greutate
  • Ajută la întărirea articulațiilor și la reducerea leziunilor acestor zone foarte sensibile ale organismului
  • Previne scăderea densității osoase și a masei musculare odată cu avansarea în vârstă

Sigur că această listă poate continua cu mult mai multe avantaje, însă ne-am gândit să le amintim doar pe principalele dintre ele.

Odată ce ți-a venit ideea de a te apuca de sport în casă, un prim pas este făcut. Acum, tot ce mai trebuie este să alegi un set greutăți fitness adecvat pentru tipul de antrenament de care vrei să te apuci. Iată ce variante ai:

Greutăți fitness pentru încheieturi

Acestea sunt excelente pentru persoanele care doresc să abordeze o activitate fizică aerobă. Fără ele, vei fi nevoită să alergi mai mulți kilometri sau să faci mai multe genuflexiuni, fandări etc., pentru a-ți antrena suficient de bine organismul. Folosindu-le îți va crește rezistența, vei arde mai multe calorii într-un interval mai scurt de timp și îți vei tonifia mușchii.

Gantere fitness

gantere fitness

Indiferent care ar fi targetul tău, cu siguranță te vei putea folosi de gantere fitness pentru a ajunge acolo unde dorești. Cu ajutorul lor, nu doar că îți vei tonifia corpul, dar vei acumula și masă musculară, care pe lângă faptul că te va face să arăți mai bine, va ajuta la arderea mai rapidă a caloriilor, deci îți va fi un real ajutor în a scăpa de acele câteva kilograme în plus, care nu îți dau pace.

Îți recomandăm să achiziționezi din start un set gantere fitness, care să vină cu suficiente discuri înlocuibile, în detrimentul celor fixe. În felul acesta, vei putea ajusta mai simplu greutatea pe care o ridici, iar când organismul se va obișnui cu anumite exerciții, vei putea adăuga câteva kilograme, ce vor ajuta la dezvoltarea musculară.

Gantere Kettlebell

Kettlebell

Aceste tipuri de gantere sunt unele relativ nou apărute pe piața internațională. Ele vin cu un design ce te obligă să le prinzi de un mâner montat deasupra greutății și care permite activarea simultană a mai multor grupe musculare în executarea anumitor mișcări.

Foarte multe persoane adoră aceste gantere și le consideră incredibil de utile în antrenamentele de tip combo, care îmbină cu succes forța și cardio. Printre exercițiile pentru care ar fi utilizate putem enumera genuflexiuni, ridicări peste cap, fandări și multe altele.

Haltere

haltere

Sunt compuse dintr-o bară lungă, pe al căror capete pot fi fixate discuri cu greutăți. Ele sunt ideale pentru antrenarea principalelor grupe musculare mari, cum ar fi spatele, pieptul, picioarele. Îți sugerăm să achiziționezi un set halteră dezasamblabil, care îți va permite o mai bună depozitare a echipamentului. În caz contrat, vei avea mare parte a livingului ocupat de bară și de discurile cu greutăți fitness.

Toate variantele enumerate mai sus, vin cu o largă varietate de forme și greutăți. Îți sugerăm ca, în eventualitatea în care alegi seturi, să optezi pentru variante cu cât mai multe discuri, atât mari cât și mici, cu ajutorul cărora să îți poți adapta ganterele și halterele nivelului de intensitate dorit.

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Numele meu este Irina Ignătescu și sunt medic veterinar cu mai bine de cinci ani experiență atât cu animăluțele de companie, cât și cu creaturile puțin mai măricele, din ferme.

Cam de doi ani am început să scriu articole pentru diverse site-uri și bloguri. Dacă la început ele erau din domeniul meu de activitate, cu timpul mi-am extins puțin zonele de interes. În prezent vei putea citi articole scrise de mine despre lifestyle, wellbeing, diete, antrenamente de fitness (în timpul liber practic și bodybuilding, atunci când nu muncesc prea mult), tehnologie, biciclete și design interior.

Bineînțeles că această listă se modifică de la o lună la alta, în funcție de proiectele pe care le am, dorința mea fiind de o continuă dezvoltare.

Sper să îți placă felul în care scriu. Dacă nu, sunt deschisă la critici constructive, iar dorința personală este ca toți cititorii articolelor făcute de mine care doresc să îmi dea un sfat sau o idee, să o facă. Chiar voi ține cont de fiecare review în parte, pentru că doar așa putem evolua.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.