Un concediu de vis, relaxant, pe Plaja Vadu 0 7347

Iată că a venit vara în toată puterea și splendoarea ei. Străzile orașelor mari sunt din ce în ce mai libere, lucru de înțeles ținând cont că cei mici au intrat în vacanța mare, la job treburile sunt mai relaxante, iar tu deja începi să îți faci planuri pentru un concediu de vis. Ce părere ai avea despre o excursie la Plaja Vadu? Vrei mai multe detalii? Continuă să citești și vei afla de ce îți recomand această destinație.
 

Plaja Vadu – zonă perfectă pentru relaxare

vacanta plaja vadu

De foarte multe ori ni se întâmplă să vrem să mergem la mare, să ne bucurăm de soare, de nisip și de apă, dar să nu avem neapărat chef de toate agitația și nebunia din stațiuni foarte populare, cum ar fi Mamaia sau Costinești.

O excursie de câteva zile pe litoral nu trebuie neapărat să se rezume la o porție de hamsie mâncată pe faleză, câteva beri băute la o terasă și nopți pierdute prin cluburi, care mai de care mai fițoase.

Nu spun că aceste distracții nu au și ele farmecul lor. Sunt chiar ideale pentru anumite persoane, și este dreptul lor să facă ce vor în timpul liber. Însă pentru ceilalți, cei care vor să se bucure de apropierea de natură, de trăirile adevărate, Plaja Vadu este ideală.

Acolo nu vei găsi decât o singură cherhana-pub, construită 100 % din materiale locale de către un tânăr antreprenor. Și cam atât. Nu ai cluburi, baruri, salvamari. Nici măcar coșuri de gunoi nu vei găsi, așa că va trebui să ai grijă să iei înapoi cu tine spre oraș potențialele gunoaie pe care le-ai face.
 

Cum ajungi la Plaja Vadu

vacanta plaja vadu

Ei bine, drumul nu este deloc unul greu de depistat. Desigur, până pe litoral ai deja clasicele variante reprezentate de Autostrada Soarelui sau drumul vechi, spre Urziceni, pe unde faci un timp dublu. Odată ajuns în Județul Constanța, te îndrepți spre Năvodari, iar de acolo ții DJ 226, spre Corbu. La finalul localității, spre dreapta o să vezi un drum și indicator care te duce spre satul Vadu.

De aici lucrurile se complică puțin, pentru că, dacă nu ai GPS, te poți rătăci. Cel mai simplu este să ții minte să virezi dreapta la ambele ”străzi” cu care te vei intersecta. Astfel, vei ajunge pe un drum de țărână, care adesea este plin de gropi. Într-un final vei da și de un drum betonat și tot înaintând vei ajunge la o potecă îngustă, a cărei destinație este plaja.


Booking.com

Să nu uiți că Plaja Vadu face parte din Biosfera Delta Dunării și va trebui să achiți o taxă ecologică. Poți merge la orice oficiu poștal, unde vei achita 5 lei/persoană/zi sau 15 lei/persoană/săptămână și 10 lei/mașină/zi. În caz că nu achiți taxa, riști o amendă de 100 lei de persoană. În teorie, taxa poate fi achitată și electronic, însă la data redactării articolului, site-ul era căzut, deci nu poate fi confirmată această modalitate de plată.

Totodată, ține cont de faptul că accesul cu mașina pe nisip este strict interzis. Nerespectarea acestei legi te va costa până la 700 lei.
 

Ce poți face acolo

vacanta plaja vadu

Te vei bucura de natură. Vei găsi un nisip destul de fin, presărat ici-colo cu niște pietre aduse de furtuni. Vei face baie într-o mare curată, cu apă care crește treptat, nu în care imediat cum intri îți trece de piept, cum este cazul în Vama Veche.

Dacă ai baftă, vei da peste găști de oameni veniți cu cortul, cu chitare, care cu siguranță te vor primi în mijlocul lor. Și chiar dacă nu sunt și alte persoane, nisipul, soarele și liniștea te vor ajuta să treci peste grijile și problemele din viața cotidiană.

Că tot am amintit de cort, vei putea găsi în articolul ”Cum să alegi din multele corturi camping existente online?” o mulțime de sfaturi care te vor ajuta, în cazul în care te gândești să achiziționezi un astfel de accesoriu, cu ajutorul căruia să poți și înnopta acolo.

Nu îți va bubui muzica în ureche, nu te va bate nici un chelner la cap să faci o consumație minimă de ”X” lei și nu va trebui să stai pe o bucățică urâtă de plastic, numită șezlong, pentru a te putea bucura de razele soarelui.

Mare grijă că în zonă nu există nici un magazin, așa că dacă vrei să îți cumperi apă sau o bere, ia-le de pe drum.

Te vei putea bucura de o plajă 100 % naturală. Singura rugăminte pe care o am este ca, dacă ajungi, să strângi gunoiul după tine. În rest, îți urez concediu plăcut pe Plaja Vadu.


Booking.com


 

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Numele meu este Irina Ignătescu și sunt medic veterinar cu mai bine de cinci ani experiență atât cu animăluțele de companie, cât și cu creaturile puțin mai măricele, din ferme.

Cam de doi ani am început să scriu articole pentru diverse site-uri și bloguri. Dacă la început ele erau din domeniul meu de activitate, cu timpul mi-am extins puțin zonele de interes. În prezent vei putea citi articole scrise de mine despre lifestyle, wellbeing, diete, antrenamente de fitness (în timpul liber practic și bodybuilding, atunci când nu muncesc prea mult), tehnologie, biciclete și design interior.

Bineînțeles că această listă se modifică de la o lună la alta, în funcție de proiectele pe care le am, dorința mea fiind de o continuă dezvoltare.

Sper să îți placă felul în care scriu. Dacă nu, sunt deschisă la critici constructive, iar dorința personală este ca toți cititorii articolelor făcute de mine care doresc să îmi dea un sfat sau o idee, să o facă. Chiar voi ține cont de fiecare review în parte, pentru că doar așa putem evolua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.