Cum să alegi din multele corturi camping existente online? 1 1802

De vreo doi ani încoace, te tot gândești împreună cu cei doi prieteni ai tăi să vă luați corturi camping și să plecați în drumeții. Cu toate că în sinea ta consideri că este cam târziu să vă găsiți un nou hobby în afară de statul la terasă cu berea în față, simți totuși nevoia să încerci ceva nou.

Este drept că se poate să te sperie faptul că nu știi absolut nimic în legătură cu camparea. Însă cum toată viața ai fost autodidact, știi sigur că dacă veți achiziționa trei corturi camping profesionale și veți citi sfaturile unor oameni experimentați în domeniu, vă veți descurca de minune. În acest articol nu vei primi nici un sfat despre supraviețuire, însă îți vom explica cum să alegi cortul perfect. Așa că citește în continuare, pentru a știi după ce să te uiți.

Capacitate

Primul lucru de care trebuie să ții cont înainte de alegerea unui cort este mărimea grupului cu care pleci și dacă vrei să îți petreci noaptea dormind singur sau cu altcineva. Atunci când evaluezi capacitatea unor corturi camping, ia în calcul faptul că nu există standarde industriale care să determine spațiul necesar pentru fiecare persoană în parte. Dar ca un sfat, dacă sunteți doi amici alege cort 3 persoane, dacă sunteți trei, cort 4 persoane și așa mai departe. Asta deoarece:

  • Unele persoane sunt mai mari ca altele;
  • Există oameni care suferă de claustrofobie, iar pentru ei ar fi ideal să existe ceva mai mult spațiu liber;
  • Se întâmplă ca în timpul somnului să mai dai din mâini sau să te întorci și sigur nu vrei să îți lovești amicii;
  • Dormi mai bine atunci când știi că ai loc mai mult la dispoziție.

Totodată, ține cont că vei avea nevoie de spațiu adițional pentru eventualul echipament pe care îl iei cu tine. Fie că vorbim despre rucsac, sac de dormit sau sculele de pescuit, toate vor ocupa loc și este bine să alegi variante suficient de încăpătoare nevoilor tale.

Sezonalitate

În funcție de anotimpul în care veți dori să faceți drumeții, există mai multe variante, ce vor fi prezentate în continuare.

Corturi camping 2 anotimpuri

Acestea sunt de departe cele mai achiziționate variante. Ele sunt ușoare și construite în așa fel încât să poată face față condițiilor meteo temperate, ale primăverii târzii, verii și începutului de toamnă. Majoritatea vin cu panouri din plasă ample, care permit circulația aerului. Totodată, acestea nu permit pătrunderea insectelor, cu toate că nisipul și praful vor intra în cort. Dacă le ancorezi bine în pământ, vor putea face față chiar și ploii ceva mai serioase.

Oferă următoarele beneficii:

  • Nu te uzi în timpul ploilor, cu atât mai mult dacă folosești copertină rezistentă la ploaie;
  • Te feresc de insecte;
  • Oferă intimitate în interiorul lor.

 

Corturi camping 3 anotimpuri

Corturile cu sezon extins (sau 3+ anotimpuri cum mai sunt ele numite) sunt fabricate pentru a putea fi utilizate atât pentru uzul în timpul verii, cât în timpul primăverii timpurii sau a toamnei târzii, când se poate să dai chiar și peste zăpezi. Scopul lor este de a oferi un echilibru între ventilație, rezistență și retenție de căldură.

De cele mai multe ori vor avea unul sau doi stâlpi de susținere interiori și mai puține panouri din plasă decât cele prezentate anterior. Astfel, ele vor fi mai rezistente și mai călduroase, fiind ideale pentru cei ce doresc să ajungă pe crestele munților în sezonul cald.


 

Corturi camping 4 anotimpuri

Ele au fost gândite pentru a face față condițiilor extreme. Așadar, nici vântul înspăimântător, ori cantitățile însemnate de zăpadă nu le vor doborî.

Principala funcție a corturilor camping 4 anotimpuri este de a sta în picioare în fața vremii nefavorabile, care de cele mai multe ori se întâlnește deasupra liniei copacilor. Vor avea mai mulți stâlpi de susținere față de variantele prezentate anterior. Vin cu forme în general rotunjite, pentru a nu fi doborâte de vânt. În condiții extreme vor avea prelatele acoperitoare extinse până la pământ, care vor opri ventilația, menținând temperatura ridicată înăuntrul cortului.

Cu ajutorul sfaturilor amintite în acest articol vei putea face o decizie informată cu privirea la achiziția următorului cort camping. Tot ce îți mai trebuie este un rucsac, o cutie frigorifică pentru bere, cei doi prieteni și vreme frumoasă, pentru a va bucura împreună de o excursie de neuitat.

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Ignatescu Irina
Numele meu este Irina Ignătescu și sunt medic veterinar cu mai bine de cinci ani experiență atât cu animăluțele de companie, cât și cu creaturile puțin mai măricele, din ferme.

Cam de doi ani am început să scriu articole pentru diverse site-uri și bloguri. Dacă la început ele erau din domeniul meu de activitate, cu timpul mi-am extins puțin zonele de interes. În prezent vei putea citi articole scrise de mine despre lifestyle, wellbeing, diete, antrenamente de fitness (în timpul liber practic și bodybuilding, atunci când nu muncesc prea mult), tehnologie, biciclete și design interior.

Bineînțeles că această listă se modifică de la o lună la alta, în funcție de proiectele pe care le am, dorința mea fiind de o continuă dezvoltare.

Sper să îți placă felul în care scriu. Dacă nu, sunt deschisă la critici constructive, iar dorința personală este ca toți cititorii articolelor făcute de mine care doresc să îmi dea un sfat sau o idee, să o facă. Chiar voi ține cont de fiecare review în parte, pentru că doar așa putem evolua.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.