Noi te ajutăm în alegerea unei geci de iarnă damă perfecte 0 6692

Iată că, cu părere de rău, putem spune că vara s-a terminat și nu doar calendaristic ci și meteorologic. Gata cu plaje, costume de baie, bronzuri și excursii până la mare. Sezonul estival i-a lăsat locul toamnei, care a venit cu fantasticele ei mirosuri, culori și peisaje. Din păcate, cel puțin în ultimii ani, acest anotimp de tranziție a fost unul destul de scurt și, de cele mai multe ori, iarna parcă ne-a luat pe nepregătite. Din această cauză ne-am gândit că nu ar fi prea devreme să facem un ghid care să te ajute în alegerea unei geci de iarnă damă perfecte.

geci iarna dama

La urma urmei, ea poate fi purtată, fără probleme, chiar și în zilele mai răcoroase de octombrie sau noiembrie. Nu este neapărat nevoie să așteptăm să cadă primii fulgi de nea pentru a începe să ne orientăm ce geci iarnă damă ni se potrivesc sau care ar fi mai adaptată nevoilor noastre. Așadar, haide să vedem cum alegem aceste articole vestimentare, atât de importante pentru sezonul rece.

Câteva aspecte de ținut cont când te uiți după geci de iarnă damă

Zona în care locuim și climatul specific ei

Spre exemplu, cei din Constanța nu vor avea parte de temperaturi prea joase în timpul sezonului rece. Acolo rareori se întâmplă ca termometrul să arate sub – 5 grade Celsius. Așadar, femeile ce locuiesc în acea zonă se pot orienta după geci de iarnă damă nu foarte groase.

geaca iarna dama

Pe de altă parte, doamnele ce locuiesc în Miercurea Ciuc sunt nevoite de multe ori să facă față unor temperaturi de -15 sau – 20 grade Celsius. Așa că, pentru ele, modelele de geci groase ar fi mult mai potrivite.

Destinația acelei geci de iarnă damă asupra căreia ne decidem

Modul în care vom utiliza respectivul articol de îmbrăcăminte va dicta și modelul asupra căruia ne vom decide. Spre exemplu, ne place foarte mult ca în timpul sezonului rece să ne petrecem serile la teatru sau la operă? Atunci alegerea unuia dintre modelele de geci iarnă damă elegante ar fi probabil cea mai bună variantă.

geci iarna dama elegante

Pe de altă parte, există multe persoane care adora ca în timpul iernii să meargă la schi ori la patinoar. Așa că articolele de îmbrăcăminte trebuie să le permită executarea de mișcări ample și să fie unele călduroase. În consecință, alegerea unei geci iarnă damă sport ar fi mai potrivită.

Cum dorim să fie tipul de închidere?

După cum probabil ai observat din modelele de geci de iarnă damă existente pe internet, există două tipuri principale de închidere:

  • Cu fermoar – pentru o ermetizare mai bună, dar cu un aspect ceva mai banal, potrivite pentru outfit-urile ceva mai sport și casual
  • Cu nasturi, care oferă gecii de iarnă un aer mai elegant. Din păcate însă, aceste modele nu păstrează la fel de bine aerul cald din jurul nostru precum cele cu fermoar

Cât de mult o vei purta și cât de călduroasă trebuie să fie

Frecvența cu care vei purta acest articol de îmbrăcăminte este foarte important atunci când te uiți după o geacă. Spre exemplu, dorești un model chic cu care să parcurgi drumul de 10 minute de acasă până la birou?  Atunci poți să alegi una dintre acele geci de iarnă damă ieftine, care chiar dacă nu sunt foarte călduroase, măcar arată bine și, pentru o perioadă scurtă de timp, își fac treaba.

geci de iarna dama ietine

Pe de altă parte, dacă chiar îți place să te plimbi pe afară în timp ce ninge și să petreci cât mai mult timp în aer liber, atunci cel mai probabil vei avea nevoie de un model ceva mai calitativ, care să îți asigure confortul până la o temperatură cât mai joasă.

Impermeabilitatea unei geci de iarnă damă este și ea foarte importantă

Din nou, alegerea impermeabilității gecii ține foarte mult de modul în care vei dori să o utilizezi. Dacă ești un fan al sporturilor de iarnă, atunci uită-te după geci de iarnă damă impermeabile 100 %, pentru că, în caz contrar, după doar câteva trânte, bluza de sub ea s-ar uda, iar șansele de a răci cresc considerabil.

geci de dama iarna impermeabile

Există persoane care sunt fix opusul celor amintite puțin mai devreme. Acestea își doresc să petreacă extrem de puțin timp în aer liber atunci când este frig afară și preferă mai degrabă să stea în fața unui laptop, cu o ceașcă de ciocolată caldă în mână, uitându-te la filme – și eu sunt una dintre ele. Noi nu vom avea nevoie să cheltuim mai mulți bani pe modele impermeabile și putem alege geci de iarnă damă ieftine, fără probleme.

Chiar dacă atunci când ne prinde ninsoarea ne vom uda puțin, lucrul acesta nu se va întâmpla prea des – în intimitatea dormitorului sau a sufrageriei, rareori se întâmplă să ningă. Iar restul drumurilor pot fi evitate dacă avem iubiți drăguți.

Design

Haideți să fim serioase: mai presus de toate aspectele amintite până acum, design-ul este cel mai important pentru noi. Degeaba ne arată cei de la magazine modele 100 % impermeabile, ce rezită până la temperaturi de -30 de grade Celsius și la vânturi extreme, fără ca tu să simți vreo adiere. Dacă nu ne place felul în care arată, nu vom opta pentru achiziționarea acelei geci de iarnă damă.

Din această cauză, va trebui ca înainte de toate să te gândești la un anumit stil pe care dorești ca geaca să o aibă. Iată câteva variante:

  • Geci de iarnă damă oversized – ideale pentru cele mai friguroase dintre noi, care simt nevoia de a-și adăuga cât mai multe straturi de haine peste ele. Vei avea asigurată căldura, împreună cu un look relaxat
  • Geci de iarnă damă lucioase, pentru cele care doresc să iasă în evidență, cu o ținută puțin mai sport, dar foarte atrăgătoare
  • Geci de iarnă damă sport – ideale doamnelor și domnișoarelor ce adoră să facă mișcare cât mai multă prin zăpadă
  • Geci ski femei, care sunt fabricate din materiale de foarte bună calitate, ce o fac să fie ușoare, călduroase și impermeabile, în același timp
  • Geci de iarnă damă cu glugă îmblănită – pe lângă faptul că gluga îmblănită te apără de frig, adaugă și un plus de clasă și de stil articolului de îmbrăcăminte
  • Geci de iarnă damă elegante, pentru serile în care dorești să te simți în centrul atenției, indiferent unde te decizi să ieși – la teatru, la filarmonică, ori la film

Nu contează că mai este ceva, calendaristic vorbind, până când sezonul rece va fi ajuns și în țara noastră. Niciodată nu este prea devreme să te uiți după geci de iarnă damă. Chiar dacă nu le achiziționezi de pe acum, măcar afli care sunt trendurile și te interesezi de modelele care îți plac. În acest sens, sperăm că vei găsi articolul de față interesant și util.

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Numele meu este Irina Ignătescu și sunt medic veterinar cu mai bine de cinci ani experiență atât cu animăluțele de companie, cât și cu creaturile puțin mai măricele, din ferme.

Cam de doi ani am început să scriu articole pentru diverse site-uri și bloguri. Dacă la început ele erau din domeniul meu de activitate, cu timpul mi-am extins puțin zonele de interes. În prezent vei putea citi articole scrise de mine despre lifestyle, wellbeing, diete, antrenamente de fitness (în timpul liber practic și bodybuilding, atunci când nu muncesc prea mult), tehnologie, biciclete și design interior.

Bineînțeles că această listă se modifică de la o lună la alta, în funcție de proiectele pe care le am, dorința mea fiind de o continuă dezvoltare.

Sper să îți placă felul în care scriu. Dacă nu, sunt deschisă la critici constructive, iar dorința personală este ca toți cititorii articolelor făcute de mine care doresc să îmi dea un sfat sau o idee, să o facă. Chiar voi ține cont de fiecare review în parte, pentru că doar așa putem evolua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.