Iată ce ar trebui să conțină un echipament montan complet 0 5443

Ești tot mai dornic să evadezi din lumea betoanelor? Te tot bate gândul să te apuci de drumeții pentru a fi mai aproape de natură? În acest articol vei găsi numeroase sfaturi care te vor ajuta în a avea un echipament montan complet. Astfel, tot ce îți va mai trebui pentru a pleca la drum va fi un pic de curaj și gașca de prieteni.

Drumețiile montane reprezintă o modalitate excelentă de a scăpa de stresul cotidian. În esență, lași în spate aglomerația orașelor mari, cu toate grijile de la job, deadline-uri care te apasă, task-uri care nu îți mai dau răgaz și evadezi pentru câteva ore (sau de ce nu, zile?).

Dacă vrei, totuși, ca excursia ta să nu se transforme într-o experiență neplăcută, vei găsi în acest articol câteva sfaturi ce se vor dovedi foarte utile în a-ți pregăti un echipament hiking complet, adecvat turelor pe munte.
 

Bocanci

bocanci hiking

O pereche bună de bocanci hiking sunt printre cele mai importante componente ale echipamentului tău. Degeaba ai restul pieselor ce urmează să fie prezentate în continuare, dacă nu vei reuși să faci nici 500 m din locul unde te lasă trenul sau unde îți parchezi mașina.

Reține faptul că modelul de bocanci munte pe care îl alegi trebuie să fie unul adecvat perioadei în care plănuiești drumeția. O pereche de vară nu îți va izola suficient de bine termic picioarele pe timp rece. Totodată, bocancii de iarnă sunt mai greoi și se vor dovedi a fi prea călduroși pentru perioadele calde.
 

Geacă impermeabilă

geacă impermeabilă

Nu contează cât de multe haine îți iei la tine, o geacă impermeabilă este foarte importantă. Aceasta îți va menține corpul uscat pe timp de ploaie, iar în felul aceasta tu te vei putea bucura de frumusețile naturii, indiferent de cantitatea de precipitații.
 

Rucsac

rucsac drumeție

Pentru a putea depozita tot ceea ce urmează să fie prezentat în continuare, va trebui să ai un rucsac drumeție nu foarte greu, dar suficient de voluminos, pentru a-ți oferi suficient de mult spațiu de depozitare. Ideal ar fi să achiziționezi și o husă de protecție, care să îți păstreze toate articolele din rucsac uscate.
 

Hartă

Nu te baza pe faptul că telefonul mobil are o hartă, aproape sigur nu vei găsi una montană adecvată, plus că se poate ca acesta să rămână fără baterie. Alege o hartă clasică printată a zonei în care te afli. Chiar dacă nu ai nevoie de ea, este bine să o ai.
 

O sursă de iluminat

lanternă frontală

De preferat ar fi să achiziționezi o frontală. Acest tip de lanternă poate fi utilizată fără să trebuiască să o ții în mână. Astfel că va fi foarte utilă în a-ți lumina frontul de lucru, permițându-ți în același timp să îți folosești ambele brațe. Nu uita să ai și o pereche de baterii de rezervă în rucsac.
 

Un cuțit

Întrebuințările unui cuțit pot fi multiple. De la a aranja cortul, la a te scoate din diverse încurcături în care se poate să te regăsești, este bine să ai la tine măcar un briceag, dacă nu un cuțit ceva mai mare și mai rezistent.
 

Chibrituri sau brichetă

Pe lângă o sursă de căldură, focul pe munte reprezintă și o formă de relaxare. Îți oferă siguranța că totul este în ordine, plus că îți permite să vezi pe distanță mai mare, ce se află în jurul tău. Așadar, o brichetă sau un chibrit (de ce nu ambele?) nu trebuie să lipsească dintr-un echipament montan.
 

Oglindă și fluier

Niciodată nu știi ce se poate întâmpla atunci când pleci în drumeții. Americanii au o vorbă ”Pregătește-te pentru ce e mai rău și speră la ce e mai bine”. Așa că, pentru siguranța ta, este bine să ai o oglindă, cu care să îți poți semnaliza poziția reflectând razele soarelui și un fluier, pentru a te auzi eventualele persoane care te caută.
 

Haine de schimb

În funcție de câte zile ai de gând să stai plecat, vei avea nevoie de mai multe haine. Dar chiar și pentru o drumeție de o zi, un tricou și o pereche de șosete de schimb nu strică niciodată.
 

Un cort

cort camping

Din nou, necesitatea unui cort ține de numărul zilelor pe care vrei să le petreci pe munte. Sfaturi despre alegerea unui cort camping vei găsi aici.
 

Mâncare și apă

Chiar dacă ai de gând să pleci și numai pentru două ore, alege să îți iei la tine ceva de mâncare și o sticlă de apă. Măcar o ciocolată sau fructe, al căror indice glicemic crescut îți vor da un aport rapid de energie. Desigur, cu cât excursia va fi mai lungă, cu atât va trebui să ai un echipament montan mai bogat în merinde.
 

Concluzii echipament montan

A merge pe munte nu este greu. Cu un echipament hiking corespunzător, prietenii alături și un dram de curaj, vei trăi experiența vieții tale. Așa că, ce mai aștepți?

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Numele meu este Irina Ignătescu și sunt medic veterinar cu mai bine de cinci ani experiență atât cu animăluțele de companie, cât și cu creaturile puțin mai măricele, din ferme.

Cam de doi ani am început să scriu articole pentru diverse site-uri și bloguri. Dacă la început ele erau din domeniul meu de activitate, cu timpul mi-am extins puțin zonele de interes. În prezent vei putea citi articole scrise de mine despre lifestyle, wellbeing, diete, antrenamente de fitness (în timpul liber practic și bodybuilding, atunci când nu muncesc prea mult), tehnologie, biciclete și design interior.

Bineînțeles că această listă se modifică de la o lună la alta, în funcție de proiectele pe care le am, dorința mea fiind de o continuă dezvoltare.

Sper să îți placă felul în care scriu. Dacă nu, sunt deschisă la critici constructive, iar dorința personală este ca toți cititorii articolelor făcute de mine care doresc să îmi dea un sfat sau o idee, să o facă. Chiar voi ține cont de fiecare review în parte, pentru că doar așa putem evolua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.