Cum alegi cel mai bun aparat aerosoli copii? 0 7138

Cum alegi cel mai bun aparat aerosoli copii?

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți medici pediatrii, inclusiv din țara noastră, încurajează părinții să folosească în tratarea diverselor afecțiuni ale tractului respirator superior ale celor mici un aparat aerosoli copii. Dar cum știi care variantă este mai bună și după ce să te uiți atunci când ești în căutarea unui astfel de dispozitiv? Citind articolul nostru, desigur.

aparat aerosoli copii

Ce este un aparat aerosoli copii?

Un aparat aerosoli copii, sau nebulizator copii, dacă vrei să folosim denumirea medicală cea mai utilizată pentru acest dispozitivului, este un aparat ce transformă medicația lichidă a celui mic într-un abur, ce este ușor de inhalat de către prichindei.

aparate aerosoli copii

Fie că vorbim despre diverse infecții ale tractului respirator superior, cum ar fi bronșitele sau laringitele, de alergii, de răceli cum ar fi gripa, un aparat aerosoli copii este un real ajutor în tratarea acestora. Ba chiar ajută și la ameliorarea simptomelor astmului.

Cum funcționează aceste aparate?

În primul rând, trebuie să amintim faptul că, pe piață, există mai multe tipuri de aparate aerosoli copii. Acestea sunt:

 1. Nebulizatoare – ce transformă medicamentul într-o suspensie lichidă alcătuită din particule extrem de fine, ce sunt inhalate de către prichindei cu ajutorul unei măști care se fixează peste năsucul și gurița lor
 2. DPIsau inhalatoare cu pulbere uscată – care generează particule solide, ce sunt mai potrivite pentru copiii ceva mai mari, deoarece sunt ceva mai dificil de folosit și necesită ca inhalarea să fie realizată puțin mai profund, pentru ca medicamentele să aibă rezultatul dorit
 3. MDIinhalatoare presurizate cu doze măsurate – care sunt asemănătoare nebulizatoarelor, generând suspensii lichide din medicament, iar tratamentul se aplică prin inspirații lente, folosindu-ne de diversele accesorii cu care dispozitivul vine

nebulizator

Dintre aceste trei variante, nebulizatoarele sunt de departe cele mai căutate în ziua de astăzi de către părinți, deoarece:

 • Masca vine bine fixată pe fața celui mic, iar copilul nu trebuie decât să respire normal, pentru a inhala medicamentul
 • Se pot folosi și doze ceva mai mari de medicament
 • Nu sunt foarte scumpe
 • Dat fiind faptul că nu îi deranjează pe copii, pot fi folosite chiar și noaptea, cât timp cei mici dorm

Aparat aerosoli copii cu ultrasunete sau compresor?

Iată doi termeni de care cu siguranță te vei lovi atunci când vei căuta să achiziționezi un aparat aerosoli copii. Ei reprezintă modul în care sunt eliberate medicamentele. Iată cum:

Un aparat aerosoli copii cu compresor comprimă conținutul recipientului în care a fost pusă substanța medicamentoasă lichidă cu o viteză foarte mare, astfel încât medicamentul va ieși prin capătul opus sub formă gazoasă. Cu alte cuvinte, substanța se transformă în vapori ce pot fi ulterior inhalați de către copil. Dispozitivul este unul ceva cam zgomotos.

aerosoli copii

Modelul de aparat aerosoli copii cu ultrasunete este mai modern, dar automat și mai scump. Folosindu-se de un cristal piezoelectric se vor crea niște vibrații extrem de rapide, ce transformă medicamentele lichide în vapori. Dispozitivul este unul mult mai silențios, astfel că este mai indicat să fie folosit în timpul nopții, fără să deranjezi somnul prichindelului.

Cele mai apreciate produse

Ne-am gândit ca, pentru a te ajuta să găsești produsele cele mai bune, să îți prezentăm cele mai apreciate aparate aerosoli copii de pe site-ul partenerului nostru, eMag. Iată care sunt:

 1. Aparat aerosoli cu ultrasunete Beurer, care vine la un preț foarte bun pentru astfel de dispozitive cu ultrasunete, de numai 399 lei și care are 35 de review-uri și o notă dată de utilizatori de 4.4 din 5.
 2. Aparat aerosoli OMRON C28 Plus, cu compresor, ce poate fi achiziționat la 289 lei și care are 126 de review-uri pozitive, cu o medie de 4.75 din 5.
 3. Aparat aerosoli cu ultrasunete Laica MD6026, ce are unul dintre cele mai bune prețuri dintre toate aparatele cu ultrasunete, de doar 250 de lei și care, din 899 de recenzii, are o medie de 4.6 din 5.
 4. Aparat aerosoli RedLine Healthy Fish, acest dispozitiv, nu doar că poate fi achiziționat la un preț extrem de mic, de doar 150 lei, vine și cu o formă extrem de drăguță, ce va fi îndrăgită de copii, asemănătoare cu peștele Nemo și are din 40 de recenzii nota 4.83 din 5.
 5. Aparat aerosoli portabil Laica, cei ce doresc o mai mare mobilitate din partea aparatului lor cu aerosoli, pot apela la ajutorul acestei variante fabricate de Laica, ce costă 350 de lei și care din 51 de recenzii a adunat o medie de 4.49 din 5.

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Ignatescu Irina
Numele meu este Irina Ignătescu și sunt medic veterinar cu mai bine de cinci ani experiență atât cu animăluțele de companie, cât și cu creaturile puțin mai măricele, din ferme.

Cam de doi ani am început să scriu articole pentru diverse site-uri și bloguri. Dacă la început ele erau din domeniul meu de activitate, cu timpul mi-am extins puțin zonele de interes. În prezent vei putea citi articole scrise de mine despre lifestyle, wellbeing, diete, antrenamente de fitness (în timpul liber practic și bodybuilding, atunci când nu muncesc prea mult), tehnologie, biciclete și design interior.

Bineînțeles că această listă se modifică de la o lună la alta, în funcție de proiectele pe care le am, dorința mea fiind de o continuă dezvoltare.

Sper să îți placă felul în care scriu. Dacă nu, sunt deschisă la critici constructive, iar dorința personală este ca toți cititorii articolelor făcute de mine care doresc să îmi dea un sfat sau o idee, să o facă. Chiar voi ține cont de fiecare review în parte, pentru că doar așa putem evolua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.