Ce este Google Chromecast? Unde se poate cumpara in Romania 0 6724

Daca cauti o metoda eficienta de a face streaming pe televizor fără prea multe bătăi de cap, atunci iti recomandam Google Chromecast. Spre deosebire de alte media players, Google Chromecast e un pic mai diferit însă suntem aici sa iți explicam ce face si de ce ai nevoie de el.

Ce este Google Chromecast si de ce e cel mai bun device de streaming?

Google Chromecast este un dispozitiv pentru streaming creat de Google. Acesta poate fi conectat la orice TV prin USB si HDMI. După ce e configurat poate sa transmită prin wireless orice conținut video sau audio de pe telefoane, laptopuri sau calculatoare. Deasemenea se poate conecta si la Google Home pentru a transmite vocal instrucțiuni de streaming.

Google Chromecast se conectează prin Wi-Fi si e controlat de un alt dispozitiv precum un telefon mobil. Sunt si unele modele de Google Chromecast care vin si cu telecomanda ceea ce face experiența utilizării mult mai ușoara.

Indiferent ce model de Google Chromecast alegi, toate necesita un pic de configurare dar după ce toți acești pași sunt făcuți experiența de streaming se poate îmbunătăți corespunzător. Acest dispozitiv este recomandat si pentru cei care momentan nu dețin un televizor SMART.

Cum funcționează Google Chromecast?

Dispozitivul Google Chromecast funcționează printr-un protocol denumit Cast. A fost creat de Google in special pentru dispozitivele Android dar acesta funcționează bine si pe iOS. Pe fiecare dispozitiv in coltul unei aplicații precum Youtube sau Spotify va apărea o iconița simbol pentru Cast ca in poza de mai jos.

Aceasta iconita face conectarea dintre dispozitiv si televizorul unde Google Chromecast este instalat. Este foarte usor de folosit.

De unde pot cumpăra Google Chromecast?

Cele mai mari magazine de electronice, eMAG, PcGarage, Flanco vand Google Chromecast la preturi decente pentru Romania. Exista mai multe modele cum ziceam mai sus in articol, atât cu telecomanda cat si fără, exista si model cu streaming 4K. Indiferent ce model de Google Chromecast alegi, este o soluție ideala daca vrei sa faci streaming, casting sau pur si simplu iți dorești ca TV-ul tău sa fie un pic mai Smart.

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Numele meu este Vulpoiu Cristina și sunt pasionata de fashion si tehnologie. Imi place sa fac shopping, imi place sa calatoresc si imi place in special sa ajut oamenii sa gaseasca cele mai bune oferte din online.

 

Email: cristina@cutiamica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.