Avantaje și dezavantaje ale unei triciclete adulți 0 6687

Încă de mic ți-ai dorit să înveți să mergi pe bicicletă, însă circumstanțele din perioada copilăriei te-au făcut să te îndrepți spre alte sporturi. Iată că timpul a trecut, dar dorința ta de a pedala a renăscut de câțiva ani. Ți-ar plăcea să te vezi și tu urcat într-o șa, plimbându-te pe pistele ce înconjoară parcul preferat, dar ți se pare cam greu să înveți la vârsta ta cum să îți ții echilibrul. Dar stai fără grijă. Cu ajutorul unei triciclete adulți visul tău poate deveni realitate.

În acest ghid vor fi prezentate avantajele și dezavantajele acestor trike-uri, cum mai sunt ele numite, în fața unor biciclete clasice.

Stabilitate

triciclete adulti

Atunci când ne referim la trike-uri, primul lucru care ne vine automat în cap este stabilitatea lor. Așa cum probabil că îți dai seama și singur, în șaua lor nu vei mai avea probleme cu păstrarea echilibrului, datorită formei de trepied în care vin roțile. Astfel că te vei putea concentra mult mai pedalare, fără grija că se poate să te prăbușești atunci când nu ești atent unde se află centrul tău de greutate.

Nu vei mai fi nevoit să ții neapărat o mână pe ghidon, deoarece acesta nu se va dezechilibra atât de repede cum ar face-o în cazul unei biciclete normale. Cu alte cuvinte, dacă nevoia o cere, în timp ce ești la pedalat prin parc, poți răspunde și unui mail urgent, fără să trebuiască să te dai jos de pe tricicletă.

Încărcătură

triciclete adulți

În ceea ce privește greutate pe care o vei lua cu tine, nici nu încape îndoială că trike-urile stau mai bine. Sunt sigură că ai observat până acum mămici care merg la cumpărături împingând triciclete pentru copii pline ochi de articole nou achiziționate. Ei bine, lucrul acesta este valabil și în cazul modelelor dedicate oamenilor mari, ba chiar mai mult.

Există anumite modele de triciclete adulți Pegas numite Cargo, care vin cu un coș destul de mare montat în partea din față, în care poți transporta până la 40 kg. Spațiul de depozitare este suficient de încăpător, încât vei putea fixa un mic scăunel pe care să stea copilul în timp ce îl duci, pedalând, spre școală. În felul acesta, îi vei insufla de mic pasiunea ta pentru pedalat. În plus, ajuți și mediul și contibui la un viitor mai puțin poluat.

Greutate

greutate triciclete

La acest capitol va trebui să declarăm câștigătoare modelele clasice. Până și variantele de biciclete MTB, care sunt considerate destul de grele în lumea ciclismului, vor fi incomparabil mai ușoare față de trike-uri.

Ca un mic exemplu, nici nu are sens să luăm în calcul varianta prezentată anterior, ci vom analiza o tricicletă adulți Pegas Mini Cargo, care este un model în miniatură a celui amintit puțin mai sus. Acesta cântărește 19 kg, cu peste 4 Kg mai mult față de un montain bike decent.

Volum ocupat

Și aici, bicicletele stau ceva mai bine. Pe lângă greutatea mare cu care trike-urile vin, acestea sunt și foarte voluminoase, principalul motiv fiind roțile duble din spate sau din față (depinde de model). Din cauza aceasta, urcarea lor până la un etaj superior va fi destul de anevoioasă. Ca să nu mai vorbim de varianta în care blocul tău nu dispune de lift. În acesta caz, aproape sigur îți va trebui puțin ajutor în a aduce de afară tricicleta.

Experiență de pedalat

La capitolul experiență de pedalat, nu se poate alege un câștigător clar. Iată de ce:

  • Pentru începători, clar modelele de triciclete adulți sunt ideale, pentru că nu vor mai trebui să se chinuie să învețe să își țină echilibrul;
  • Persoanele mai experimentate, în schimb, se poate să dorească să atingă viteze de deplasare ceva mai mari, lucru imposibil pe un trike;
  • Urcările sunt mai ușoare pe triciclete; grație formei de trepied a roților, toată atenția se va focusa pe pedalat, nu și pe menținerea echilibrului (ca o mică paranteză, nu este deloc ușor să îți menții postura în șaua unei biciclete, în momentul urcușurilor agresive);
  • Coborârile sunt mai amuzante pe biciclete datorită vitezelor mai mari pe care le vei putea atinge.

Tocmai din cauza acestor motive, nu se poate alege un câștigător clar la acest capitol. Un lucru este cert: pentru plimbări încete și relaxante, trike-urile sunt mai bune, în vreme ce bicicletele sunt pentru ture ceva mai rapide și mai sportive.
 

Triciclete adulți – concluzii

După cum poți observa și singur, articolul se termină la egalitate, o remiză, pentru a aminti de Campionatul Mondial de Fotbal ce se află în desfășurare. La anumite aspecte, modelele de triciclete adulți stau mai bine, în vreme ce la altele, bicicletele pot fi considerate mai adecvate.

Acestea fiind spuse, pentru cei ce nu au experiență în a-și ține echilibrul pe două roți, trike-urile sunt varianta ideală pentru o pedalare lipsită de bătăi de cap.

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Numele meu este Irina Ignătescu și sunt medic veterinar cu mai bine de cinci ani experiență atât cu animăluțele de companie, cât și cu creaturile puțin mai măricele, din ferme.

Cam de doi ani am început să scriu articole pentru diverse site-uri și bloguri. Dacă la început ele erau din domeniul meu de activitate, cu timpul mi-am extins puțin zonele de interes. În prezent vei putea citi articole scrise de mine despre lifestyle, wellbeing, diete, antrenamente de fitness (în timpul liber practic și bodybuilding, atunci când nu muncesc prea mult), tehnologie, biciclete și design interior.

Bineînțeles că această listă se modifică de la o lună la alta, în funcție de proiectele pe care le am, dorința mea fiind de o continuă dezvoltare.

Sper să îți placă felul în care scriu. Dacă nu, sunt deschisă la critici constructive, iar dorința personală este ca toți cititorii articolelor făcute de mine care doresc să îmi dea un sfat sau o idee, să o facă. Chiar voi ține cont de fiecare review în parte, pentru că doar așa putem evolua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.