Rechizite școlare – ce trebuie să știi înainte de a le alege 0 7651

Ce trebuie să știi înainte de a alege rechizite școlare

Noul an școlar ne bate la ușă. Deja elevii care învață la instituții private s-au prezentat de luni la „datorie”, în vreme ce mare parte a celorlalți, ce sunt înscriși la sistemul de stat, se pot considera mai norocoși, pentru că se bucură de o săptămână în plus de vacanță. Chiar și așa, de luni, 10 septembrie, toată lumea va fi în bănci, gata de un nou an plin de lucruri noi ce trebuie învățate. Dar bătăile de cap ale părinților au început de mult și culminează în această perioadă, când trebuie să aleagă .

rechizite scolare

Noi, cei de la Cutiamica.ro, ne-am gândit să îți oferim o mână de ajutor. De aceea, am creat articolul de față, pe care îl vei considera, cu siguranță, foarte util. Îl poți privi chiar și ca un ghid de achiziție pentru rechizite școlare, dacă vrei.

Ce sunt acelea rechizite școlare?

În primul rând, haide să definim termenul de „rechizite școlare”. Aceasta, deoarece multe persoane atunci când se gândesc la rechizite, iau în calcul toate articolele de care are nevoie un elev pentru a merge la școală, ceea ce nu este deloc adevărat.

În DEX, cuvântul rechizite este explicat ca totalitatea obiectelor care sunt necesare elevilor pentru a scrie. Aici sunt incluse cerneală, pix, stilou, creioane, radiere și așa mai departe, cât și caietele. Pentru sfaturi despre achiziția rucsacilor și a penarelor, vom crea un articol separat de acesta.

Cum alegi cele mai bune rechizite?

În primul rând, este foarte important să mergi la prima ședință cu părinți ce are loc înaintea începerii anului școlar, la majoritatea școlilor. Există instituții de învățământ care, pentru beneficiul elevilor, impun anumite norme în ceea ce privește rechizitele școlare achiziționate de părinți.

lista rechizite

Totodată, la ședințele respective, toate persoanele care au nedumeriri pot primi câteva sfaturi de la cadrele didactice. Lucrul acesta este esențial, în special dacă al tău copil merge pentru prima dată la școală.

Fă-ți o listă înainte de a începe cumpărăturile

Sfatul nostru este să achiziționezi totul online. Multe site-uri au reduceri foarte mari în această perioadă la tot ce ține de instrumente de scris și papetărie. Spre exemplu, vei putea găsi rechizite școlare emag, cu prețuri mai mici cu până la 50 % comparativ cu cel cu care se vindeau acum câteva luni.

rechizite scolare emag

Dar pentru a nu te pierde în multitudinea de articole întâlnite pe site, ar fi ideal să faci un tabel cu cele necesare. Iată ce ar trebui să conțină aceste liste:

Listă rechizite pentru elevii din clasele primare:


Listă rechizite pentru elevii de gimnaziu:

Vei renunța la vocabular, la carioci și la caietul tip 1, pentru că, în mod cert nu le vor mai trebui, iar pe lângă lista de mai sus va mai trebui să adaugi:

Listă rechizite pentru liceeni:

Exact la fel ca pentru cei din ciclul gimnazial, dar în număr ceva mai mare când vine vorba de caiete dictando și/sau de matematică.

Cum aleg rechizitele școlare potrivite celui mic?

Ei bine, spre deosebire de alte ghiduri pe care le vei putea citi pe site-ul nostru, aici nu avem un răspuns definitiv și irevocabil care să spună „acel model este mai potrivit” sau „acela este mai puțin potrivit”.

lista rechizite scolare

Pentru ca un copil să se poată bucura de rechizitele cu care merge la școală, el va trebui implicat în procesul de achiziție, în special când este mai micuț și când ține să aibă un caiet cu Hello Kitty sau un stilou cu Batman.

Așadar, cere-i părerea înainte de a adăuga un articol în coșul virtual, iar în felul acesta el va fi mândru și bucuros atunci când își va vedea noii sau vechii colegi. Nemaivorbind de faptul că își va lăuda continuu rechizitele, ajutându-l să socializeze cu ceilalți copii.

În principiu, ar fi bine să te asiguri în privința vârstei minime recomandate și a regulilor de siguranță a rechizitelor asupra cărora v-ați decis. Mai mult, te sfătuim să nu achiziționezi produse care nu au marcajul CE, care atestă conformitatea unui produs cu cerințele prevăzute de legislația comunitară.

Nu te uita numai după articolele cele mai scumpe. Nu spunem că un set de creioane colorate Faber Castle nu este unul bun, de calitate superioară și care își merită pe deplin banii. Însă se poate ca cel mic să îndrăgească mai mult unul care are creioanele colorate cu personajele din filmul Cars desenate pe ele.

De unde cumpăr rechizite școlare ieftine?

Așa cum ți-am spus și puțin mai devreme, site-ul celor de la Emag are în momentul de față oferta Back to School, ce vine cu reduceri de până la 50 % la produsele ce fac parte din categoria rechizite școlare. Așa că bucură-te de aceste prețuri scăzute, cât încă mai ai timp.

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Numele meu este Irina Ignătescu și sunt medic veterinar cu mai bine de cinci ani experiență atât cu animăluțele de companie, cât și cu creaturile puțin mai măricele, din ferme.

Cam de doi ani am început să scriu articole pentru diverse site-uri și bloguri. Dacă la început ele erau din domeniul meu de activitate, cu timpul mi-am extins puțin zonele de interes. În prezent vei putea citi articole scrise de mine despre lifestyle, wellbeing, diete, antrenamente de fitness (în timpul liber practic și bodybuilding, atunci când nu muncesc prea mult), tehnologie, biciclete și design interior.

Bineînțeles că această listă se modifică de la o lună la alta, în funcție de proiectele pe care le am, dorința mea fiind de o continuă dezvoltare.

Sper să îți placă felul în care scriu. Dacă nu, sunt deschisă la critici constructive, iar dorința personală este ca toți cititorii articolelor făcute de mine care doresc să îmi dea un sfat sau o idee, să o facă. Chiar voi ține cont de fiecare review în parte, pentru că doar așa putem evolua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.