Cele mai bune motosape si motocultoare 1 11117

Ai ajuns pe acest articol fiindca ai cautat cele mai bune motosape si motocultoare. In acest articol o sa iti prezint avantajele si dezavantajele unei motosape si motocultoare dar in acelasi timp si beneficiile si ofertele in cazul in care vrei sa iti cumperi cea mai buna motosapa sau cel mai bun motocultor.

Vrei sa te apuci de agricultura si realizezi ca nu mai poti da cu sapa si harletul, in mod clasic, deoarece suprafata e prea mare si spatele tau te doare? Atunci iti recomand o motosapatoare sau motosapa, cum mai este denumita generic aceasta unealta motorizata.

Motosapatoarele sunt dispozitive de tip mototcultor, similare insa nivelul de performanta este mediu si sunt construite in special pentru afanarea terenului din curti si gradina. Acestea au deobicei o durabilitate mare si un motor puternic.
Cele mai bune motosape si motocultoare

Care sunt cele mai bune motosape si motocultoare?

Inainte sa alegi un motosapator de calitate care sa iti satisfaca nevoile trebuie sa tii cont de 3 lucruri: suprafata de lucru, tipul motorului si latimea si adancimea de cultivare.
Daca ai o suprafata mare care trebuie lucrata iti recomandatm un motosapator cu plug, fiind un aparat profesional iti recomandam unul cu motor puternic, de preferat peste 5CP. La o suprafata de 4000-5000mp iti recomandam o motosapa semiprofesionala la care poti atasa si o remorca si care are un motor in 4 timpi. Daca vrei sa lucrezi un teren mai mic sub 3000mp de exemplu, atunci cel mai bine e sa alegi o motosapatoare hobby cu motor in 4 timpi. La motosapatoarele hobby deobicei nu se pot atasa alte accesorii.
Cele mai bune motosape si motocultoare
Daca te intereseaza mult mai mult motorul, vreau sa iti spun ca alegerea e simpla. Exista motosapa sau motocultor electric si motosapa sau motocultor cu carburant, adica cu ardere interna.
Motosapatoarele hobby care sunt folosite pentru suprafete restranse cu sol care nu e dificil de prelucrat, sunt deobicei propulsate cu motor alimentat la reteaua de distributie electrica. Puterea se masoara in watti, sunt unele modele care consuma mai mult insa zgomotul produs este minim si intretinerea nu este costisitoare.
Daca suprafata e mai mare si terenul este dificil, evident cea mai buna solotie este motosapa in 4 timpi pe diesel. Acest model este mai greu de intretinut, similar cu un autoturism, uleiul trebuie schimbat periodic, motorul trebuie intretinut si piesele trebuiesc schimbate la uzare.
Cele mai bune motosape si motocultoare
Ultimul element important de care trebuie sa tii cont atunci cand esti in cautarea unei motosapatoare sau motocultor este latimea si adancimea de cultivare. Piesele din gama motofrezelor au latimi limitate de procesare a terenului, identificate intre 30 si 40cm. Motosapatoarele profesionale si semiprofesionale pot oferi intre 60 si 100cm latime de sapare, uneori mai mult. Daca ai un teren mare de prelucrat iti recomandam motosapatoarele profesionale pentru o adancime de afanare mai mare, de 20 – 30cm.


Inainte sa iti prezint cateva modele electrice si pe combustibil, trebuie sa iti aduc aminte si de faptul ca e important ce fel de accesorii vrei sa atasezi motosapatoarei. Frezele, rotile si cutitele interschimbabile sunt cele mai importante, acestea trebuie sa fie fabricate din materiale de calitate si sa intre in dotarea aparatului vizat. Daca preferi ca utilajul sa indeplineasca doar functia de sapare, atunci te multumesti cu un kit standard. Daca vrei sa ii atasezi o semanatoare, o remorca sau planuiesti sa cumperi o motosapatoare cu plug, trebuie sa verifici daca acest lucru este posibil, informandu-te direct in descrierea oferita de producatorul motosapatoarei.

Cele mai bune motosape si motocultoare – Update: 15/05/2024

 

Daca esti in cautarea unei motosapatoare la un pret bun mai jos iti recomandam cateva oferte interesante. Consider ca preturile sunt foarte bune la magazinele online si profesionalismul si calitatea de care dau dovada unele dintre acestea sunt motive bune pentru achizitia online. Vezi ofertele aici.

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Numele meu este Vulpoiu Cristina și sunt pasionata de fashion si tehnologie. Imi place sa fac shopping, imi place sa calatoresc si imi place in special sa ajut oamenii sa gaseasca cele mai bune oferte din online.

 

Email: cristina@cutiamica.ro

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.