Reguli de siguranță pentru utilizarea adecvată a unor biciclete copii 0 7897

Reguli de siguranță biciclete copii

Vara este sezonul preferat de către pasionații de pedalat, indiferent de vârstă. Este anotimpul perfect, în care pot ieși la plimbare ore în șir, fără să se teamă de ploi, de frig, ori de faptul că se va întuneca rapid afară. Cel mai probabil, și prichindelul tău te tot bate la cap să ieșiți să dați o tură cu biclete. Oricât de amuzant ar suna o plimbare cu cel mic, fii sigur că întotdeauna respectă regulile de siguranță atunci când este în șaua unei biciclete copii.

bicicletă copii 

De ce sunt importante regulile de siguranță?

Ei bine, indiferent cât de frumos ar părea ideea de a merge pe bicicletă, câteodată se vor întâmpla și accidente. Chiar dacă ești un veteran în ale pedalatului, mai devreme sau mai târziu, cu siguranță o vei păți. Fie că vei încerca să eviți o groapă, ori un individ dubios care nu se dă din calea ta, un lucru este cert: îți trebuie doar o mișcare necontrolată, pentru a părăsi, zburând, șaua.

cască de protecție copii

Mult mai predispuși la accidente sunt cei mici. Oricât de experimentați ar fi în a pedala, controlul pe care îl vor avea asupra unei biciclete copii va fi, totuși, unul limitat. Din păcate, anual, peste 300.000 de copii ajung la urgență din cauza loviturilor rezultate în urma plimbărilor cu bicicleta, numai în America. Dintre ei, cel puțin 10.000 au nevoie de câteva zile de spitalizare. Nu vrem să te speriem, dar câțiva chiar ajung să moară din cauza rănilor, în special în urma celor craniene.

Nu avem o statistică evidentă privind aceste cifre și pentru țara noastră, dar este clar că nu ar fi bine să ignori sfaturile privind regulile ce trebuie respectate de către prichindei atunci când sunt în șaua unei biciclete copii. Dar care ar fi acestea? Citește în continuare pentru a afla.
 

Căști biciclete copii

După cum a fost specificat și mai devreme, mare parte a accidentelor cu urmări grave, se întâmplă din cauza loviturilor la cap. De aceea este foarte important să te asiguri că micuțul tău poartă o cască protecție copii. De fiecare dată când se urcă în șaua unei biciclete copii!

căști biciclete copii

Bineînțeles că și dacă poartă o cască, tot va trebui să ai grijă și să nu îl lași să facă tot ceea ce vrea. Probabil că va fi tentat să încerce tot felul de scheme, pe care le vede la copiii mai mari, dar ar fi ideal să te asiguri că nu face lucruri nesăbuite. Cel puțin la început, până prinde ceva mai multă experiență.
 

Verifică bicicleta înainte de a-l lăsa să iasă la plimbare

Surprinzător de multe accidente au loc din cauza neverificării stării în care se află aceste biciclete copii, înainte de a-l lăsa pe cel mic să iasă la plimbare cu ele. Din lipsă de atenție, anumite elemente pot ceda, rezultând vătămarea prichindelului.

Asigură-te că ghidonul și șaua sunt bine fixate, rezistente și că nu prezintă urme de rugină. Lanțul trebuie să fie uns, roțile bine umflate și verificate dacă nu există gâlme pe ele. Verifică jantele să fie drepte și că au toate spițele întregi. Și nu în ultimul rând, testează frânele, să fii sigur că funcționează cum trebuie.
 

Asigură-te că vede și că este vizibil pentru ceilalți

Nu contează momentul în care decideți să ieșiți la pedalat. Fie că este lumină, apus, noapte, răsărit ori ceață, fii sigur că cel mic vede bine în față. Mai mult decât atât, el trebuie, la rândul său să fie și văzut de participanții la trafic.

vestă reflectorizantă copii

Așadar, achiziționează un far biciclete copii, pe care să îl poată folosi seara, noaptea sau oricând are nevoie. Fixează-i catadioptrii pe roți și ochi de pisică pe apărătoarea din spate. Indiferent când decide să iasă la plimbare, este indicat să poarte, dacă nu o vestă reflectorizantă copii, măcar tricouri în culori stridente, care să fie ușor de observat.
 

Concluzii

Nu uita că mare parte a accidentelor, indiferent că vorbim despre cicliști experimentați ori începători, au loc din cauza comportamentului neadecvat al acestora. Dacă vrei să stai fără grijă atunci când cel mic iese să se plimbe cu amicii în șaua unor biciclete copii, fii sigur că înțelege importanța regulilor de siguranță și că le respectă.

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Numele meu este Irina Ignătescu și sunt medic veterinar cu mai bine de cinci ani experiență atât cu animăluțele de companie, cât și cu creaturile puțin mai măricele, din ferme.

Cam de doi ani am început să scriu articole pentru diverse site-uri și bloguri. Dacă la început ele erau din domeniul meu de activitate, cu timpul mi-am extins puțin zonele de interes. În prezent vei putea citi articole scrise de mine despre lifestyle, wellbeing, diete, antrenamente de fitness (în timpul liber practic și bodybuilding, atunci când nu muncesc prea mult), tehnologie, biciclete și design interior.

Bineînțeles că această listă se modifică de la o lună la alta, în funcție de proiectele pe care le am, dorința mea fiind de o continuă dezvoltare.

Sper să îți placă felul în care scriu. Dacă nu, sunt deschisă la critici constructive, iar dorința personală este ca toți cititorii articolelor făcute de mine care doresc să îmi dea un sfat sau o idee, să o facă. Chiar voi ține cont de fiecare review în parte, pentru că doar așa putem evolua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.