Cum slăbesc în puținele luni până la vară? Cu ajutorul unei diete hiperproteice, desigur 0 1505

Acum că se apropie din ce în ce mai tare primăvara, tot mai mulți oameni nu pot decât să se întrebe ”Cum slăbesc?”. Bineînțeles, cu toții știm că sportul ne sprijină încercările de a ajunge la siluetele mult visate. Însă tot la fel de bine am descoperit pe propria piele că fără o dietă echilibrată, nici un tip de mișcare nu ne va ajuta să scăpăm de kilogramele în plus.

Așadar, acum că deja temperaturile au început să semene din ce în ce mai tare cu cele întâlnite în sezonul estival, ”Cum slăbesc?” devine o întrebare care ne macină tot mai tare. Ei bine, află că dietele hiperproteice se pot dovedi a fi variantele ideale pentru cei ce doresc să scape de colăcei și să își etaleze formele de invidiat pe nisipurile fierbinți, dar care totuși nu doresc să se simtă înfometați sau lipsiți de energie.

Cum funcționează dieta proteică?

Indiferent de tipul de dietă hiperproteică spre care te vei îndrepta, toate funcționează în același fel – ele privilegiază consumul unor alimente bogate în proteine (așa cum le sugerează și denumirea) și le interzice pe acelea care vin cu un aport ridicat de glucide și lipide.

Cum slăbesc cu ajutorul unei diete proteice?


Toate dietele hiperproteice se bazează pe faptul că proteinele, care sunt constituite din aminoacizi, reprezintă principala sursă de energie a organismului. Desigur că organismul uman, pentru o bună funcționare, va avea nevoie și de carbohidrați, în general între 300 și 800 g pe zi. Cantitatea aceasta variază în funcție de activitatea fizică a fiecăruia în parte, dar și de greutatea individuală.

Atunci când noi încetăm să ne mai alimentăm cu carbohidrați și după ce rezervele sunt epuizate (fapt care se petrece în general la trei zile după ce începi dieta), corpul apelează la stocurile de urgență pentru a-și suplini necesarul energetic. Altfel spus, începe metabolizarea grăsimilor stocate în organism, ceea ce va duce la scăderea în greutate a persoanei ce ține o astfel de dietă.

Ce alimente pot consuma atunci când țin o dietă hiperproteică?

Bineînțeles că la auzul termenului hiperproteic, automat ne gândim la cărnuri, aici intrând toate, chiar și porcul și oaia. Acestea, cu toate că sunt mai grase, vor fi procesate foarte bine de organism. Pe lângă ele, peștele este foarte indicat, împreună cu brânzeturile uscate și ouăle. Totodată, o multitudine de legume vor aduce un aport proteic ridicat, printre care ciupercile, mazărea, broccoli, năutul, lintea și multe altele.

Dacă simți că nu poți mânca suficient de multă carne zilnic pentru a-ți asigura volumul de proteină necesar, îți sugerăm să apelezi la suplimente proteice, care pe lângă faptul că te vor ajuta să scapi de kilogramele în plus vor fi și delicioase la gust.

Un aspect foarte important în această dietă este reprezentat de apă – va fi necesar să bei minimum 1.5 litri de apă pe zi, pentru a-ți ajuta rinichii să filtreze mai bine proteinele din sânge.

Așadar, dacă întrebarea ”Cum slăbesc?” îți dă bătăi de cap, tot ce trebuie să faci este să urmezi sfaturile noastre și vei vedea cum vei începe să pierzi câte un kilogram de la o săptămână la alta. Știm că nu e mult, dar cu timpul, rezultatele se vor vedea și, cel mai important, îți vei păstra tonusul muscular.
 

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Numele meu este Irina Ignătescu și sunt medic veterinar cu mai bine de cinci ani experiență atât cu animăluțele de companie, cât și cu creaturile puțin mai măricele, din ferme.

Cam de doi ani am început să scriu articole pentru diverse site-uri și bloguri. Dacă la început ele erau din domeniul meu de activitate, cu timpul mi-am extins puțin zonele de interes. În prezent vei putea citi articole scrise de mine despre lifestyle, wellbeing, diete, antrenamente de fitness (în timpul liber practic și bodybuilding, atunci când nu muncesc prea mult), tehnologie, biciclete și design interior.

Bineînțeles că această listă se modifică de la o lună la alta, în funcție de proiectele pe care le am, dorința mea fiind de o continuă dezvoltare.

Sper să îți placă felul în care scriu. Dacă nu, sunt deschisă la critici constructive, iar dorința personală este ca toți cititorii articolelor făcute de mine care doresc să îmi dea un sfat sau o idee, să o facă. Chiar voi ține cont de fiecare review în parte, pentru că doar așa putem evolua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.