SSD-uri bune, externe si portabile. Ce SSD sa alegem? 0 1437

Comparativ cu hard disk-urile, SSD-urile oferă performanțe mult mai ridicate. Cât de ridicate?

Suficient pentru a vă oferi o experiență mult mai buna, deoarece un SSD raspunde mult mai rapid cerintelor dvs. Programele se lansează mult mai repede, sistemul de operare porneste instant si functia de sleep e doar o joaca pentru ca acesta isi revine la starea initiala cat ai clipi.

Acestea oferă, de asemenea, un consum redus de energie (o durată de viață mai lungă a bateriei), mai puțin zgomot, fără vibrații, dimensiuni fizice mult mai mici (asta inseamna calculatoare mai mici), fiabilitate mai mare și rezistență sporită la șocuri.

 

SSD-uri bune

 

Pur și simplu, nu văd nici un motiv în prezent pentru a cumpara un calculator sau laptop cu un hard disk traditional, daca exista alternative cu SSD la un pret similar.

 

De ce sa tinem cont cand cumparam un SSD?

Inainte sa cumparam un SSD trebuie sa ne gandim de care model sa alege, ce capacitate de stocare este recomandata si daca e suficienta pentru continutul pe care vrem sa il adaugam.

 

Capacitățile de stocare sunt mai mici

Începând cu luna iunie, anul 2015, majoritatea SSD-urilor au o capacitate de stocare de 32GB, 64GB, 128GB, 256GB, 512GB, 1TB sau 2TB.

Aveți nevoie de mai mult de 1TB? În acest moment veți avea nevoie de mai multe SSD-uri, ceea ce nu este la fel de ideal ca utilizarea unei singure unități. Există SSD-uri de 2 TB lansate deja, care pot sa rezolve aceasta problema foarte rapid.

Intr-o lume ideala, calculatorul cumparat ar avea unul sau mai multe SSD-uri de 1TB si toate problemele ar fii rezolvate. Nu e chiar asa usor, practic tu platesti pentru acel GB si atunci pretul va creste. Ceea ce ne aduce la al doilea punct de care trebuie sa tinem cont:

 

Spatiul de stocare poate fii mai mare, dar costa

1TB SSD: 0.33 EUR / GB

SSD-urile de 1 TB încep de la 330 EUR (1500 RON) sau 0.33 EUR pe GB. Prețul pe GB crește considerabil de la capacități mai mici, cum ar fi 128GB sau 256GB, dar conteaza foarte mult producatorul si modului în care sunt fabricate SSD-urile.

 

SSD-uri bune

 

1TB Hard Disk: 0.045 EUR / GB

Un hard disk de 1TB poate fi cumparat si cu 45 EUR (200 RON) sau 0.045 EUR per GB. Aproximativ de 8 ori mai puțin decât un SSD de 1TB. Unitățile hard disk de  2TB și 3TB costă chiar mai puțin per GB!

SSD-urile sunt încă scumpe, de aceea veți găsi computere și SSD-uri cu capacități mai mici, cum ar fi 32GB, 64GB, 128GB, 256GB și 512GB, pentru a reduce costurile calculatorului. De aceea, în unele unitati uneori mai scumpe, se găsesc hard disk-uri traditionale: acestea oferă o capacitate de stocare mai mare la un preț mai mic.

 

Cat spatiu de stocare am nevoie pentru Windows, jocuri si altele?

Windows 7,8,10 necesita 20GB pentru o functionare optima. Programele instalate pot ocupa de la 1GB pana la 80GB in total. Unele jocuri sau filme pot depasi si 50GB!

 

SSD-uri (Solid State Drive) recomandate

 

 

 

SSD-uri (Solid State Drive) externe recomandate

 

 

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Numele meu este Vulpoiu Cristina și sunt pasionata de fashion si tehnologie. Imi place sa fac shopping, imi place sa calatoresc si imi place in special sa ajut oamenii sa gaseasca cele mai bune oferte din online.

 

Email: cristina@cutiamica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.