Nu știi cum să alegi un frigider side by side? Te ajutăm noi 0 8954

 

Ghid de achiziție frigider side by side

În ultima vreme ai tot observat cum vechiul frigider pe care îl ai în bucătărie devine din ce în ce mai neîncăpător. Familia ți s-a mărit și pur și simplu trebuie să te chinui în fiecare zi să îndeși toate articolele care ar trebui păstrate la rece. Ei bine, află că există o soluție pentru toate problemele tale, în forma unui frigider side by side. Dar ce este acesta și cum să achiziționezi unul? Îți vom explica în continuare.

frigider side by side
 

Ce este un frigider side by side

Un frigider side by side este, la bază, un dispozitiv cu ajutorul căruia poți depozita alimentele perisabile la o temperatură optimă, mult scăzută față de cea ambientală, cu scopul de a păstra pentru un timp mai îndelungat prospețimea, gustul, textura mâncării.

frigider side by side

Acest dispozitiv este alcătuit din două compartimente, ce sunt separate între ele și vin fiecare cu câte o ușă proprie. În general, în partea dreaptă vei avea un frigider clasic, de mari dimensiuni, iar în stânga un congelator impresionant în ceea ce privește volumul. Dar această configurație nu este bătută în cuie. Dacă dorești, vei putea opta pentru un frigider side by side cu congelatorul poziționat la partea de jos a fiecărui compartiment, sau care să vină fără cele două părți separate. Alegerea îți aparține în totalitate.
 

Caracteristici importante

Înainte de a achiziționa un astfel de frigider, ar fi bine să ții cont de câteva aspecte, foarte importante. Acestea urmează să fie prezentate în continuare.
 

Capacitate de stocare

Așa cum probabil ți-ai dat seama și singur, un frigider side by side este unul care vine cu o capacitate foarte mare de stocare. Desigur, acest aspect va diferi foarte mult în funcție de tipul de construcție și de firma de care aparține.

frigider emag

Ca idee, frigiderele clasice au undeva la 250 l, iar cele mai încăpătoare 400 l. Pentru a putea purta denumirea de „side by side”, aceste dispozitive trebuie să aibă minim 500 l. Variantele cele mai mari vor ajunge chiar și până la 800 l.

Din păcate, trebui să amintim că față de variantele clasice, unele cutii frigorifice prezentate aici vor avea frigiderul puțin mai îngust. Așa că se poate să ai probleme în depozitarea platourilor ceva mai lungi, ori a torturilor mari.
 

Dimensiune

Dimensiunea unui frigider side by side va fi ceva mai mare, comparativ cu unul clasic. Măsoară foarte bine spațiul unde dorești să îl depozitezi, având grijă să lași undeva în jur de 10 cm în spate și pe laterale, între combină și pereți. Oferă suficient loc pentru deschiderea ușilor.
 

Mentenanță

La acest capitol ne-am gândit să trecem materialul din care este fabricat dispozitivul. Astfel, vei avea de ales între o mulțime de variante, de la frigidere side by side din inox, până la modele ce vin cu pereții exteriori din sticlă.

Tot aici, ar trebui să amintim și de rafturile interioare. În vreme cu unele variante vin cu grătare din metal, altele au tăvițe din plastic sau sticlă. Este bine să știi că cele din metal se vor îndoi destul de repede, în vreme ce plasticul este destul de casant. Sfatul nostru ar fi să alegi sticla, în detrimentul celorlalte.
 

Clasă energetică

În funcție de clasa energetică în care se încadrează frigiderul, se va determina și consumul de energie electrică pe care îl va avea. Chiar dacă prețul de achiziție se poate să fie mai scăzut pentru variantele ce vin cu o clasă energetică mică, vei cheltui mai mulți bani lunar pe electricitate.

Sfatul nostru ar fi nici să nu te uiți după vreun model de combină side by side care nu se încadrează în clasa A. Poți alege chiar modele mai bune, cum ar fi A+, A++ sau A+++. Fiecare „+” reprezintă o reducere cu 20 % a consumului de energie electrică, în comparație cu varianta anterioară.
 

Clasă climaterică

Acest indice este unul cu ajutorul căruia îți poți face o idee vis-a-vis de temperatura ambientală la care un frigider poate funcționa. Vei avea de ales între următoarele opțiuni:

  • SN (subnormal) – temperatură cuprinsă între 10 și 32 °C
  • N (normal) – temperatură cuprinsă între 16 și 32 °C
  • ST (subtropical) – temperatură cuprinsă între 18 și 32 °C
  • T (tropical) – temperatură cuprinsă între 18 și 42 °C

 

Funcții suplimentare

Ei bine, aici, cum spun americanii, „the sky is the limit”. Vei găsi o mulțime de opțiuni, unele utile, altele mai puțin. Iată câteva dintre ele:

  • Dozator pentru gheață și apă – care va fi ideal pe timp de vară
  • Sistem „no frost”, cu ajutorul căruia nu se va acumula gheață între produsele din congelator
  • Termostat pentru fiecare compartiment în parte
  • Ecran LED care îți afișează o mulțime de funcții, precum:
    • Funcția de vacanță, care va reduce consumul de energie
    • Dezghețare sau „quick freeze”
    • Setarea temperaturilor etc.

 

Concluzii

Odată ce te-ai decis că nu mai ai spațiu în combina frigorifică veche, un frigider side-by-side va fi numai bun. Cu ajutorul ghidului nostru, vei știi după ce să te uiți, înainte de achiziția unui astfel de dispozitiv.

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Numele meu este Irina Ignătescu și sunt medic veterinar cu mai bine de cinci ani experiență atât cu animăluțele de companie, cât și cu creaturile puțin mai măricele, din ferme.

Cam de doi ani am început să scriu articole pentru diverse site-uri și bloguri. Dacă la început ele erau din domeniul meu de activitate, cu timpul mi-am extins puțin zonele de interes. În prezent vei putea citi articole scrise de mine despre lifestyle, wellbeing, diete, antrenamente de fitness (în timpul liber practic și bodybuilding, atunci când nu muncesc prea mult), tehnologie, biciclete și design interior.

Bineînțeles că această listă se modifică de la o lună la alta, în funcție de proiectele pe care le am, dorința mea fiind de o continuă dezvoltare.

Sper să îți placă felul în care scriu. Dacă nu, sunt deschisă la critici constructive, iar dorința personală este ca toți cititorii articolelor făcute de mine care doresc să îmi dea un sfat sau o idee, să o facă. Chiar voi ține cont de fiecare review în parte, pentru că doar așa putem evolua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.