Cum să alegi o saltea gonflabilă – ghid de achiziție 1 6005

De câte ori nu ți s-a întâmplat să ai prietenii în vizită și să îți dorești să rămână la tine pentru a continua petrecerea, însă din cauză că nu ar fi avut unde să doarmă, au fost nevoiți să plece acasă? Ori să vrea părinții să vină din provincie în vizită, dar din cauză că nu aveai un pat suplimentar, să trebuiască să își caute o cameră de cazare? Ei bine, dacă ai fi avut o saltea gonflabilă, toate astea nu s-ar mai fi întâmplat.

Indiferent dacă dorești o saltea dormit pe jos sau o saltea plajă, ori pentru camping, acest ghid de achiziție îți va fi foarte util. Aici vei găsi toate informațiile de care ar fi bine să ții cont înainte de a achiziționa aceste accesorii atât de utile.
 

De câte tipuri poate fi o saltea gonflabilă

Înainte de toate, ar fi bine să te gândești serios dacă ai neapărată nevoie de o saltea gonflabilă și dacă da, pentru ce dorești să o utilizezi. După cum vei vedea în continuare, există mai multe variante, care vor diferi între ele. Astfel, modelele ce pot funcționa ca un pat secundar sunt altfel construite față de cele ce vor fi luate la plajă, pentru a pluti pe apă. Dar haide să vezi de ce spunem acest lucru și de câte tipuri sunt.
 

Saltea gonflabilă de dormit

saltea gonflabilă de dormit

Așa cum probabil îți dai seama direct din denumirea produsului, aceste saltele gonflabile au ca principal scop crearea unui spațiu de dormit. Indiferent dacă ai nevoie de un pat suplimentar pentru musafiri, ori te-ai săturat de salteaua veche din dormitor și dorești să dormi pe o suprafață mai moale, aceasta este alegerea ideală.

Această variantă poate fi folosită cu succes și drept saltea gonflabilă camping, atât timp cât dimensiunile sunt unele care ar încăpea în cortul ori rulota cu care pleci după tine.
 

Saltea gonflabilă de plajă


Modelele din această categorie sunt unele pe care, spre deosebire de variantele de mai sus, nu se poate dormi foarte confortabil. În schimb, scopul lor este acela de a te relaxa în timp ce stai la bronzat, ori de a pluti lin deasupra valurilor mării.

Designul lor poate varia foarte tare, existând pe piață inclusiv modele de saltele gonflabile de plajă cu formă de înghețată, de milkshake ori de unicorn, ce vor fi adorate de către cei mici.
 

Saltea gonflabilă stil canapea

saltea gonflabila canapea

Aceste variante sunt foarte practice. Ele sunt foarte confortabile și ieftine, comparând cu piese de mobilier fabricate din lemn. De la canapele de două persoane, la unele extensibile sau chiar colțare care se transformă în paturi, ele se vor veni într-o mulțime de forme și dimensiuni.
 

Din ce sunt fabricate saltelele?

În majoritatea lor, saltelele gonflabile au învelișul exterior fabricat din PVC, care este un material ideal în menținerea aerului în interiorul structurii. Pentru un plus de confort, unele dintre ele vor veni cu materiale antiderapante fixate pe partea inferioară a saltelei, iar pe partea superioară cu latex sau chiar spumă, în cazul modelelor ceva mai scumpe.
 

Dimensiuni

Așa cum probabil ți-ai dat seama și singur, dimensiunile saltelelor gonflabile vor diferi foarte mult. Așadar, în funcție de scopul final al lor, vei putea alege între următoarele mărimi standard:

Umflarea saltelei

Umflarea unei saltele gonflabile se face de regulă mecanic, fie cu ajutorul unei pompe de picior, fie folosindu-te de o pompă de mână. Există și variante de saltea care vin cu pompa incorporată în interiorul lor, iar altele, și mai scumpe, vor avea un stil de umflare automat.

Sperăm ca acest ghid să îți fie util în alegerea viitoarei saltele gonflabile.

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Ignatescu Irina
Numele meu este Irina Ignătescu și sunt medic veterinar cu mai bine de cinci ani experiență atât cu animăluțele de companie, cât și cu creaturile puțin mai măricele, din ferme.

Cam de doi ani am început să scriu articole pentru diverse site-uri și bloguri. Dacă la început ele erau din domeniul meu de activitate, cu timpul mi-am extins puțin zonele de interes. În prezent vei putea citi articole scrise de mine despre lifestyle, wellbeing, diete, antrenamente de fitness (în timpul liber practic și bodybuilding, atunci când nu muncesc prea mult), tehnologie, biciclete și design interior.

Bineînțeles că această listă se modifică de la o lună la alta, în funcție de proiectele pe care le am, dorința mea fiind de o continuă dezvoltare.

Sper să îți placă felul în care scriu. Dacă nu, sunt deschisă la critici constructive, iar dorința personală este ca toți cititorii articolelor făcute de mine care doresc să îmi dea un sfat sau o idee, să o facă. Chiar voi ține cont de fiecare review în parte, pentru că doar așa putem evolua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.