Noi te ajutăm să faci alegerea unei genți de voiaj perfecte 0 8419

 

Vara – sezonul călătoriilor, dar și al bătăilor de cap

Vara este sezonul preferat al multora dintre noi. Este perioada în care ne luăm concedii pentru a pleca spre munte, spre mare sau, de ce nu, spre rudele de la țară. Când ne plănuim o călătorie, o facem până la cel mai mic detaliu. Avem grijă să ne împachetăm suficiente lucruri și lenjerie, care să ajungă pentru întreaga durată a vacanței. Însă din păcate, adesea ni se întâmplă ca după ce am strâns totul, să ne dăm seama că nu avem în casă genți de voiaj suficient de încăpătoare sau rezistente, pentru a le lua cu noi.

genți de voiaj

Dacă și ție ți s-a întâmplat să te trezești în ultimul moment că trebuie să suni la prieteni pentru a împrumuta câteva genți de voiaj, atunci poate că ar fi bine să citești ghidul nostru. Cu ajutorul lui, îți vei putea achiziționa un astfel de accesoriu, atât de util.
 

Alegerea unei genți de voiaj perfecte

Indiferent de tipul de călătorie pe care îl plănuiești, alegerea unei genți de voiaj adecvate este esențială. Ea nu trebuie să fie nici prea mare, nici prea grea, dar ar fi bine să fie suficient de încăpătoare pentru a-ți putea lua cu tine toate cele necesare. Înainte de a te orienta către un model anume, ar fi bine să ții cont de câteva aspecte. Acestea vor fi prezentate în cele ce urmează.
 

Tipul de geantă

În funcție de tipul de călătorie și de perioada pe care urmează să o petreci departe de casă, vei avea de ales între mai multe variante de genți de voiaj. Cu toate că există multe modele și opțiuni, principalele patru vor fi următoarele:

genți de voiaj

Spre exemplu, pentru o călătorie de afaceri, o geantă cu mânere în care să îți bagi laptopul și o cămașă poate fi suficientă. În cazul unei vizite la părinți, alegerea unei genți de umăr ar fi mai potrivită, pentru că vei avea mai multe de cărat, iar concediile ce se întind pe mai multe zile, cu siguranță vor necesita orientarea către genți cu roți, pentru a putea lua cu tine toate cele necesare.

Persoanele care vor prefera un stil ceva mai sport, vor prefera, cel mai probabil, unul dintre modelele de rucsacuri.
 

Dimensiunea genții de voiaj

Bineînțeles că alegerea dimensiunii unei genți de voiaj depinde foarte mult de tipul de călătorie pe care o planifici, de destinație și de timpul pe care ai de gând să îl petreci departe de casă.

genți de umăr

Dacă vrei să zbori cu avionul, iată dimensiunile maxime pe care trebuie să le aibă geanta ta de voiaj:

  • Geantă mică, de laptop: 40 x 30 x 19 cm
  • Bagaj de mână: 55 x 40 x 23 cm sau 35 x 30 x 20 cm, pentru aeronavele de mici dimensiuni
  • Bagaj de cală: suma celor trei laturi nu trebuie să depășească 158 cm

Nu uita să verifici exact care sunt condițiile impuse de linia aeriană cu care urmează să călătorești. Aceste dimensiuni pot diferi.
 

Materialul din care este fabricată geanta

De la genți de piele, până la genți tip scoică, fabricate din plastic dur, materialele din care aceste accesorii vor fi fabricate pot diferi foarte mult. Sfatul nostru ar fi să alegi genți de voiaj făcute din materiale de calitate, rezistente și, foarte important, impermeabile. Doar nu vrei ca, în caz că te prinde ploaia când ești plecat, să te trezești cu toate hainele ude, nu?
 

Compartimentare

Nu în ultimul rând, compartimentarea unei genți de voiaj este foarte importantă. Degeaba alegi un troller de mari dimensiuni, dacă împărțirea lui interioară este prost gândită. Aceasta trebuie îți permită să introduci cât mai multe articole în bagaj.

rucsacuri

Spre exemplu, gențile cu roți ar fi bine să aibă cel puțin un compartiment dedicat hainelor sensibile, cum ar fi cămășile, unde acestea să nu se șifoneze. Rucsacurile este bine să aibă cât mai multe buzunare, pentru a-ți permite acces rapid la laptop, cărți, ochelari etc.

Acum, că știi exact cum să îți alegi geanta de voiaj perfectă, îți urăm călătorie plăcută.

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Numele meu este Irina Ignătescu și sunt medic veterinar cu mai bine de cinci ani experiență atât cu animăluțele de companie, cât și cu creaturile puțin mai măricele, din ferme.

Cam de doi ani am început să scriu articole pentru diverse site-uri și bloguri. Dacă la început ele erau din domeniul meu de activitate, cu timpul mi-am extins puțin zonele de interes. În prezent vei putea citi articole scrise de mine despre lifestyle, wellbeing, diete, antrenamente de fitness (în timpul liber practic și bodybuilding, atunci când nu muncesc prea mult), tehnologie, biciclete și design interior.

Bineînțeles că această listă se modifică de la o lună la alta, în funcție de proiectele pe care le am, dorința mea fiind de o continuă dezvoltare.

Sper să îți placă felul în care scriu. Dacă nu, sunt deschisă la critici constructive, iar dorința personală este ca toți cititorii articolelor făcute de mine care doresc să îmi dea un sfat sau o idee, să o facă. Chiar voi ține cont de fiecare review în parte, pentru că doar așa putem evolua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.