Alegerea perechii perfecte de ochelari de soare 0 7521

În sfârșit a venit vara. Deja copiii și elevi au luat vacanță, în foarte puțin timp vor termina și studenții cu examenele și va veni timpul pentru distracție, plajă și vacanță. Soarele va deveni tot mai puternic, ziua tot mai lungă, așadar acest sezon este unul în care va trebui să ne orientăm atenția asupra perechilor de ochelari de soare.

Cu toate că multe persoane consideră aceste accesorii drept simple mofturi, tot mai multe studii au arătat că lipsa protecției ochilor în perioadele din an când soarele este cel mai puternic (lunile aprilie – septembrie), poate duce la probleme grave. De la cataractă și până la excese benigne sau chiar melanom ocular, toate condițiile pot fi agravate de radiațiile UV.

Desigur, pe lângă beneficiile pe care ochelarii de soare le au asupra sănătății organismului uman, trebuie să recunoaștem faptul că ne place ca în sezonul cald, și nu numai, să îi purtăm pentru aspectul pe care ni-l oferă. Tocmai din acest motiv a fost creat și ghidul pe care îl citești acum. Pentru a te ajuta în a alege cea mai bună pereche de ochelari de soare, potrivită ție.
 

Lentilele ar fi bine să aibă protecție UV

ochelari de soare

Așa cum a fost specificat și mai devreme, razele ultraviolete pot fi foarte dăunătoare ochiului. Din această cauză, este bine să optezi pentru ochelari cu lentile ce oferă 100 % protecție împotriva radiațiilor UV. Cu toate că nu îți gestionăm noi bugetul, ține cont că dacă vei alege ochelari de soare ieftini, cel mai probabil aceștia nu vor avea lentile de prea bună calitate, conforme cu ce a fost specificat mai devreme.
 

Ochelarii ideali în funcție de forma feței

ochelari dupa forma fetei

Fizionomia feței fiecăruia dintre noi diferă de la individ la individ. Din fericire, pe piață vei descoperi mii de modele de ochelari, așa că va fi aproape imposibil să nu dai peste vreo variantă care să se potrivească aspectului tău. Dar iată câteva dintre sfaturile experților în domeniu.
 

Pentru față rotundă

ochelari fata rotunda
Persoanele care au fața rotundă, ideal ar fi să se orienteze către ochelari de soare un unghiuri drepte (cum ar fi modelele pătrate sau dreptunghiulare). Totodată și variantele ce vin cu o formă alungită ar putea masca destul de bine rotunjimea feței.
 

Pentru față pătrată

ochelari pentru fata patrata

Opus persoanelor cu față rotundă, cele care au maxilarul ceva mai proeminent și fruntea mai lată vor fi avantajate de ochelari de soare rotunzi sau ovali. Aceste forme vor mai rotunji puțin trăsăturile feței.
 

Pentru față în formă de inimă

ochelari pentru fata in forma de inima

Persoanele cu fruntea ceva mai lată, linia părului mai ridicată, pomeți pronunțați și bărbia mică se pot declara ghinioniști atunci când vine vorba de alegerea accesoriilor ideale pentru trăsăturile lor. În general, perechile de ochelari de soare de dimensiuni mici par să li se potrivească cel mai bine, cu ramele cât mai subțiri și, dacă se poate, puțin rotunjite.
 

Pentru față alungită

ochelari pentru fata alungita

Lor le sunt ideale modelele ceva mai lungi cu unghiuri drepte, fie ochelarii de soare stil aviator, care vor face ca lungimea feței să pară mai mică
 

Pentru față ovală

ochelari pentru fata ovala

Persoanele cu față ovală pot fi considerate norocoase la capitolul ochelari de soare. Lor le va sta bine indiferent de variantele alese, putând opta chiar și pentru modele cu forme atipice, cum ar fi cele triunghiulare. Chiar și așa, ar fi ideal ca ramele alese să nu fie unele foarte înguste.
 

Culoarea perechii de ochelari de soare

Desigur că alegerea modelului ideal de ochelari de soare nu se oprește la forma acestuia. Va trebui să o și asortezi. Cum scopul lor este a a-ți complimenta nuanțele naturale, atunci ar fi bine să ții cont de următoarele aspecte:

  • Pentru persoanele care au nuanța tenului mai rece ar fi ideale culorile mai șterse, cum ar fi negru, roz, gri etc.
  • Pentru persoanele cu nuanța tenului mai caldă se potrivesc tonurile mai puternice: portocaliu, roșu, turcoaz ș.a.m.d.

Așadar, acum că știi toate tainele necesare alegerii modelului perfect de ochelari de soare, tot ce îți rămâne de făcut este să te apuci de shopping. Și nu uita, până nu testezi un produs, nu știi sigur cum îți va veni. Așa că utilizează acest ghid în a opta pentru variantele care ți se potrivesc, însă ține cont că decizia finală o vei putea lua doar după ce probezi perechea de ochelari asupra căreia te-ai hotărât.

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Numele meu este Irina Ignătescu și sunt medic veterinar cu mai bine de cinci ani experiență atât cu animăluțele de companie, cât și cu creaturile puțin mai măricele, din ferme.

Cam de doi ani am început să scriu articole pentru diverse site-uri și bloguri. Dacă la început ele erau din domeniul meu de activitate, cu timpul mi-am extins puțin zonele de interes. În prezent vei putea citi articole scrise de mine despre lifestyle, wellbeing, diete, antrenamente de fitness (în timpul liber practic și bodybuilding, atunci când nu muncesc prea mult), tehnologie, biciclete și design interior.

Bineînțeles că această listă se modifică de la o lună la alta, în funcție de proiectele pe care le am, dorința mea fiind de o continuă dezvoltare.

Sper să îți placă felul în care scriu. Dacă nu, sunt deschisă la critici constructive, iar dorința personală este ca toți cititorii articolelor făcute de mine care doresc să îmi dea un sfat sau o idee, să o facă. Chiar voi ține cont de fiecare review în parte, pentru că doar așa putem evolua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.