Prin ce se caracterizează jocul World of Warcraft? 0 1469

Probabil că dacă nu ai trăit într-o peșteră de prin 2004 până acum, ești deja la curent cu fenomenul World of Warcraft sau dacă nu, măcar ai auzit despre acest joc. În orice caz, articolul de față va descrie tot ce este de știut în legătură cu creația epică a celor de la Blizzard.

Ce este World of Warcraft?

World of Warcraft sau WoW, cum mai este prescurtat, a apărut ca primul MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing game) produs de cei de la Blizzard Entertainment. El reprezintă al patrulea joc ce face parte din seria Warcraft, toate găsindu-se situate într-un univers ce poartă denumirea de Warcraft și care a apărut pentru prima dată în anul 1994, odată cu lansarea primului joc.

Acțiunea din WoW are loc în regiunea Azeroth, la patru ani după evenimentele ce s-au petrecut în jocul Warcraft III: The Frozen Throne. Ca în majoritatea RPG-urilor, jucătorii vor putea controla un caracter creat și personificat de ei, într-o lume ce se găsește într-o continuă dezvoltare. Ei vor avea libertatea de a se plimba prin planșa în care se găsesc, ducând la bun sfârșit misiuni (quest-uri) date de către caractere NPC (Non-Playable Characters, adică ce nu pot fi controlate de alte persoane).

Aproape de fiecare dată când vei primi un quest, va trebui să omori diverși monștrii, iar la final vei fi răsplătit cu bani sau obiecte valoroase care îți vor face caracterul mai puternic. Totodată, vei primi și experiență, cu ajutorul căreia vei putea învăța abilități noi (sau skill-uri). Cu cât faci mai multe misiuni, cu atât vei acumula mai multe puncte de experiență, iar caracterul tău va deveni mai puternic.

Vei putea în același timp să iei parte și la lupte împotriva altor jucători reali, cum ești și tu, în așa-numitele dueluri. La un moment dat, în timpul jocului va trebui să te afiliezi unei facțiuni. Vei observa că astfel vei putea participa la războaie dintre facțiunea ta și altele, inamice.

Câte persoane joacă WoW?

În anul 2008 erau peste 11.5 milioane de jucători activi, care plăteau abonamente lunare pentru a juca online. Te poți bucura de WoW și fără să plătești lună de lună, dar nu vei reuși să treci de nivelul 20 (față de ceilalți jucători care pot atinge level 90). În 2014, producătorii americani anunțau că peste 100 milioane de conturi au fost create de când jocul a apărut în mediul online.


După ultimul update, World of Warcraft Legion, piața a scăzut destul de mult din cauza misiunilor repetitive, dar și a graficii ceva mai învechite și a erorilor ce apar din când în când. Cei de la Blizzard nu au mai anunțat cifre oficiale cu privire la numărul de persoane care sunt online în prezent, ultimele sugerând că aceștia nu ar depăși 4 milioane.

Battle for Azeroth

Fanii WoW așteaptă cu nerăbdare update-ul Battle for Azeroth, care poate fi achiziționat deja ca pre-purchase, cu toate că lansarea va avea loc la finalul acestei veri, pe 21 septembrie, pentru a fi mai exacți. Producătorii anunță îmbunătățiri semnificative față de variantele anterioare, așa că nu putem decât să fim entuziasmați cu privire la aventurile pe care urmează să le trăim.

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Numele meu este Irina Ignătescu și sunt medic veterinar cu mai bine de cinci ani experiență atât cu animăluțele de companie, cât și cu creaturile puțin mai măricele, din ferme.

Cam de doi ani am început să scriu articole pentru diverse site-uri și bloguri. Dacă la început ele erau din domeniul meu de activitate, cu timpul mi-am extins puțin zonele de interes. În prezent vei putea citi articole scrise de mine despre lifestyle, wellbeing, diete, antrenamente de fitness (în timpul liber practic și bodybuilding, atunci când nu muncesc prea mult), tehnologie, biciclete și design interior.

Bineînțeles că această listă se modifică de la o lună la alta, în funcție de proiectele pe care le am, dorința mea fiind de o continuă dezvoltare.

Sper să îți placă felul în care scriu. Dacă nu, sunt deschisă la critici constructive, iar dorința personală este ca toți cititorii articolelor făcute de mine care doresc să îmi dea un sfat sau o idee, să o facă. Chiar voi ține cont de fiecare review în parte, pentru că doar așa putem evolua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.