Cele mai frumoase trasee montane apropiate de București 0 14951

Iubești natura, te încântă foarte mult ideea de a face câteva trasee montane, însă, din cauza jobului solicitant și a programului haotic de la muncă, nu ai la dispoziție mai mult de o zi liberă pe săptămână. Așa că opțiunile tale sunt foarte limitate.

Ei bine, ne-am gândit să scriem acest articol, fix pentru persoane ca tine, mult prea ocupate pentru a putea pleca cu zilele de acasă. Așadar, vei găsi aici unele dintre cele mai interesante trei trasee montane ușoare, de o zi, din apropierea de București.

Pentru fiecare dintre ele nu este nevoie să rămâi peste noapte pe undeva. Doar te urci dimineață în mașină, pornești la drum, faci o drumeție, iar seara te întorci acasă. Din această cauză, au fost alese trasee montane ușoare, accesibile tuturor pasionaților de natură. Haide să vedem lista.

1. Sinaia – Stâna regală, pe Poteca Regală

trasee montane

Acest traseu este unul ușor ce leagă orașul Sinaia de Stâna Regală (mai este numită și Poiana Stânii). Drumeția este recomandată atât montaniarzilor dedicați, care doresc să facă un tur mai relaxant, cât și persoanelor mai puțin experimentate și chiar familiilor cu copii mici.

Pentru a ajunge la Poiana Stânii există mai multe alternative de trasee montane însă noi îți sugerăm să alegi varianta care urmează Poteca Regală. Acest drum este protejat în mare parte de balustrade și placat cu piatră, încă de pe vremea regelui Carol I.

Stâna Regală se află la o altitudine de 1270 m și la o distanță de 4 km de Sinaia. Acolo vei putea găsi un punct de observație foarte frumos. Vei avea posibilitatea de te bucura de peisajele mirifice ale Văii Prahovei, cu ajutorul unui teleobiectiv pe care sperăm că îl vei mai găsi montat.


Booking.com

2. Satul Măgura – Prăpăstiile Zărneștilor, prin La Table

trasee montane

Persoanelor care doresc să vadă de aproape măreția Pietrei Craiului le sugerăm acest traseu montan. El este unul ușor, recomandat indiferent de experiența montaniardului. Începe din satul Măgura, trece prin zona La Table, unde vei putea observa că se întâlnesc foarte multe alte trasee montane. De acolo și denumirea, tablele reprezentând indicatoarele către celelalte obiective.

De aici, vei putea observa munții Piatra Craiului în toată frumusețea lor. Îi vei vedea atât de aproape încât parcă vei simți că îi poți atinge. Drumeția continuă prin mai multe sate montane pitorești, prin Cheile Pisicii, de unde începi să cobori. Traseul va deveni puțin mai dificil, dar cu grijă, totul va fi OK.

La ieșirea din Cheile Pisicii vei da direct de intrarea spre Peșterile Zărneștilor, de unde poți ajunge imediat la Prăpăstiile cu același nume. Zona este una incredibil de frumoasă și, încă, nu foarte circulată. Deci te vei putea bucura de minunățiile naturii fără prea multă gălăgie în jurul tău. Dacă dorești să te și întorci în satul Măgura pe același drum, tot traseul îți va lua circa 7 ore.


Booking.com

3. Traseu Tematic Poveștile Măcinului

trasee montane

Iată că pasionații de drumeții montane pentru începători au câteva opțiuni inclusiv în zona Dobrogei. Este drept că Munții Măcinului sunt mai degrabă niște dealuri, însă aici vei putea găsi 7 trasee montane diferite. Toate sunt unice, în felul lor, fiind înconjurate de floră și faună nemaiîntâlnite în alte zone ale țării noastre.

Traseu Tematic Poveștile Măcinului este dedicat tuturor categoriilor de vizitatori, de la copii și până la persoane în vârstă. El pornește din dreptul localității Greci, intră în Parcul Naţional Munţii Măcinului prin Valea Racova și continuă pe Dealul cu Drum spre Vârful Cartalu, pe care îl lași pe partea stângă. Ajungi la Vârful Călcata, iar apoi prin valea Carabalu, înapoi în localitatea Greci.

Pe acest traseu vei putea observa toate tipurile majore de habitat din Parcul Natural. Vei vedea chiar și zone cu activitate umană redusă și chiar o carieră de granit, scoasă din funcțiune. Cu totul, drumeția nu ar trebui să dureze mai mult de 4 ore.


Booking.com

Concluzii

Iată așadar, trei trasee montane de o zi ce pot fi făcute foarte ușor cu plecare dimineață din București și ajuns seară acasă. Chiar dacă îți pot părea obositoare, cu un rucsac de munte în spinare, o pereche bună de bocanci hiking și doi prieteni alături, îți garantăm că te vei distra și vei scăpa de toate grijile de la birou.

Dacă vrei să afli mai multe despre ce ar trebui să conțină un echipament montan complet, nu ezita să vizitezi pagina noastră ”Iată ce ar trebui să conțină un echipament montan complet”.

Cât de util ți s-a părut articolul?

Click pe o stea pentru a acroda o notă

Media / 5. Număr voturi

No votes so far! Be the first to rate this post.

Numele meu este Irina Ignătescu și sunt medic veterinar cu mai bine de cinci ani experiență atât cu animăluțele de companie, cât și cu creaturile puțin mai măricele, din ferme.

Cam de doi ani am început să scriu articole pentru diverse site-uri și bloguri. Dacă la început ele erau din domeniul meu de activitate, cu timpul mi-am extins puțin zonele de interes. În prezent vei putea citi articole scrise de mine despre lifestyle, wellbeing, diete, antrenamente de fitness (în timpul liber practic și bodybuilding, atunci când nu muncesc prea mult), tehnologie, biciclete și design interior.

Bineînțeles că această listă se modifică de la o lună la alta, în funcție de proiectele pe care le am, dorința mea fiind de o continuă dezvoltare.

Sper să îți placă felul în care scriu. Dacă nu, sunt deschisă la critici constructive, iar dorința personală este ca toți cititorii articolelor făcute de mine care doresc să îmi dea un sfat sau o idee, să o facă. Chiar voi ține cont de fiecare review în parte, pentru că doar așa putem evolua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.